U suzama je molio majku da se vrati: Mali Dejan ima samo dvije želje – da opet bude sa sestrom i da ima pristojnu kuću (VIDEO)

Unuk Dejan jedina je radost za porodicu Zorić. Ovaj jedanaestogodišnji dječak majku je vidio svega dva puta, nakon što ga je prije četiri godine ostavila i sa sobom povela njegovu mlađu sestru, koja mu mnogo nedostaje. Tuga za majkom nije pokolebala Dejana. Svakog dana on prepješači i po deset kilometara na putu od kuće do škole. Iako nema uslove za učenje kao njegovi vršnjaci, u školi postiže vrlo dobar uspjeh i talentovan je sportista

Dejan Zorić (Foto: Printscreen/BN TV)

Zaboravljeni od svih, preživljavaju od skromnih primanja i brinu o najmlađem članu porodice, jedanaestogodišnjem unuku Dejanu, koga je majka napustila.

Od nadničarskog hljeba, porodica Zorić u selu Donji Agići, svakog dana živi u strijepnji da im se trošni krov ne uruši na ono malo skromnog namještaja, u dvadesetak kvadrata. Život sa suprugom, sinom i unukom Dejanom u jednoj prostoriji, bez kupatila, mučan je i težak, kaže baka Stana Zorić za BN.

Unuk Dejan jedina je radost za porodicu Zorić. Ovaj jedanaestogodišnji dječak majku je vidio svega dva puta, nakon što ga je prije četiri godine ostavila i sa sobom povela njegovu mlađu sestru, koja mu mnogo nedostaje. Iako je majku molio da se vrati, njegove suze nisu omekšale njeno tvrdo srce.

Tuga za majkom nije pokolebala Dejana. Svakog dana on prepješači i po deset kilometara na putu od kuće do škole. Iako nema uslove za učenje kao njegovi vršnjaci, u školi postiže vrlo dobar uspjeh i talentovan je sportista.

Dejan Zorić ima samo dvije želje – da mu se vrati sestra i da mu se sredi nešto kuće.

Kuća u kojoj živi porodica Zorić (Foto: Printscreen/BN TV)

U međuvremenu, prenosi Haber.ba, pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za porodicu Zorić, čiji je inicijator Mladen Karan, novinar iz Prijedora. Do trošnog doma porodice Zorić teško se dolazi, zbog udaljenosti i lošeg pristupnog puta, ali to nije spriječilo Zoriće da sačuvaju nadu i vjeru u pomoć dobrih ljudi.

Porodici Zorić možete pomoći na sljedeći način:

Za uplate iz BiH otvoren je tekući račun kod NLB Razvojne banke: 562007818852740

Za uplate iz inostranstva otvoren je žiro račun kod NLB Razvojne banke:

IBAN : BA395620078155687887

SWIFT BIC:RAZBBA22

Broj telefona za pomoć je: +38765/340 – 499 (Stana Zorić)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!