Predstavnici NVO “Izvor života” posjetili Lovćenac: Dogovorena saradnja sa Udruženjem “Krstaš”

Kao znak poštovanja, podrške i divljenja za dobročinstvo i humanost bez granica prvi čovjek Krstaša Nenad Stevović uručio je Konstantini Vojinović plaketu počasnog člana

Humanistkinja Konstantina Vojinović predvodila je delegaciju NVO „Izvor života” iz Nikšića koja je boravila radnoj posjeti Lovćencu i Udruženju Crnogoraca Srbije „Krstaš”.

Na sastanku dvije organizacije razgovarano je o budućoj saradnji i dogovoreni su prvi modeli humanitarnih aktivnosti. Kao znak poštovanja, podrške i divljenja za dobročinstvo i humanost bez granica prvi čovjek Krstaša Nenad Stevović uručio je Konstantini Vojinović plaketu počasnog člana.

U delegaciji iz Nikšića bila je i Aleksandra Božović. Uz pratnju domaćina gošće su obišle Crnogorski kulturni centar i Crnogorsku biblioteku i čitaonicu, jedinstvene institucije kulture u crnogorskom iseljeništvu.

“Ponosna sam i srce mi je puno što su u Udruženju ‘Krstaš’ prepoznali naš rad i zalaganje za sve ljude kojima je pomoć potrebna. Biti počasni član ove organizacije je čast i privilegija. Nadamo se budućoj saradnji nakon uspješnog razgovora koji smo vodili. U Lovćencu sam se osjećala kao da sam u Crnoj Gori i iz ovog lijepog kraja Srbije, u kom se ponosno čuva crnogorska tradicija i kultura, za našu zemlju idem srećna i ispunjena. Hvala gospodinu Stevoviću i divnim ljudima koji su me ugostili i uručili mi plaketu”, kazala je Vojinović.

Život i djelo Konstantine Maraš su ipunjeni humanošću. Bila je donatorka bubrega bolesnom sugrađaninu Iliji Bulajiću i tako mu spasila život, iako ga nije poznavala. Njena ideja je i Narodna kuhinja u Nikšiću i veliki broj humanitarnih akcija. Nosilac je Medalje čovjekoljublja sa kojom je odlikovao Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!