Oluja Gerit baca avion od 200 tona kao da je od papira: Boeing 777 pokušava da sleti po olujnom vjetru (VIDEO)

Interesantno je da je baš ovaj vazduhoplov 9. oktobra 2017. godine imao incident – ovaj put u Hong Kongu, kada se na samom aerodromu Hong Kong (HKG), tokom ubacivanja tereta, pokvario, a potom i zapalio sistem za utovar kontejnera. U incidentu nije bilo povrijeđenih, niti žrtava,

Oluja Gerit, koja je u srijedu pogodila Veliku Britaniju, na momente je praktično činila nemogućim slujetanje na pistu aerodroma Heathrow (LHR) u Londonu.

I u drugim djelovima Velike Britanije ova nepogoda je uzrokovala velike probleme, a Škotska je bila najgore pogođena olujom.

Jake sniježne padavine, poplave i olujni udari vjetra ugrozili su ljude i imovinu u Sjevernom i Istočnom Jorkširu, Kambiji i Midlendu, navodi Guardian.

Koliko su udari bili jaki vjerovatno najbolje se vidi na snimku koji je načinio Džeri Dajer, vlasnik kanala Big Jet TV, koji stalno prenosi polijetanja i slijetanja sa britanskih aerodroma, javlja BBC.

Pilot aviona Boeing 777 kompanije American Airlines pokazao je veliko umjeće prilikom slijetanja, komentarisali su mnogi snimak koji je odmah postao viralan.

Boeing 777 ove američke kompanije, registarske oznake N727AN, napravljen 2014. pod serijskim brojem 33541 od početka leti u floti American Airlinesa.

Interesantno je da je baš ovaj vazduhoplov 9. oktobra 2017. godine imao incident – ovaj put u Hong Kongu, kada se na samom aerodromu Hong Kong (HKG), tokom ubacivanja tereta, pokvario, a potom i zapalio sistem za utovar kontejnera. U incidentu nije bilo povrijeđenih, niti žrtava, piše aero.telegraf.rs.

Ni u jučerašnjem “teškom slijetanju” aviona nije bilo povrijeđenih, navode britanski mediji.

Foto: Printscreen/The Telegraph

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!