Djevojke iz BiH “uz najljepši osmijeh” krale po javnom prevozu u Francuskoj, imale čak 17 različitih identiteta

“Čim ukradu novčanik, bukvalno u roku od dva minuta pronađu bankomat i skinu gotovinu sa kartice. Samo ono što znamo, odnosno samo od prijavljenih krađa, ukrale su najmanje 5.900 eura”, kažu iz policije

Pripadnici policije Tuluza u Francuskoj već mjesecima pokušavaju da uđu u trag dvijema djevojkama koje od sredine septembra džepare po javnom prevozu u Tuluzu, a jedino što znaju jeste da su rođene u Bosni i Herecegovini.

One su privođene u više navrata, a svaki put su davale druga imena, ukupno 17 različitih! Čak ni ta privođenja nisu imala nikakvog efekta, jer bi one nastavljale po svom, čim bi napustile prostorije policijske stanice.

Posljednjih nekoliko sedmica policija je intenzivno tragala za njima, pokazujući njihove fotografije na mjestima gdje su obično “operisale”, stanicama javnog prevoza.

I konačno, ovog vikenda su uspjeli da im uđu u trag i to na samom ulazu u stanicu metroa. Ovaj put nisu uspjele da im umaknu.

Iz policije kažu da su se ovaj put predstavile kao Luna i Žaklina, te da imaju 18 i 20 godina. Međutim, iz policije kažu da ne postoji ništa što bi potvrdilo da su one punoljetne osobe, jer nemaju nikakvih dokumenata. Jedino što sa sigurnošću znaju, prenose Nezavisne novine, jeste da su rođene u BiH.

Iz policije su upozorili građane Tuluza da je riječ o profesionalnim džeparoškinjama, koje će vam uz najljepši osmijeh neprimijetno ukrasti novčanik.

“Čim ukradu novčanik, bukvalno u roku od dva minuta pronađu bankomat i skinu gotovinu sa kartice. Samo ono što znamo, odnosno samo od prijavljenih krađa, ukrale su najmanje 5.900 eura”, kažu iz policije.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!