Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović dobitnik nagrade Stejt dipartmenta za borbu protiv korupcije

Nagrada nosi naziv “Šampion borbe protiv korupcije”. Ta nagrada se počela dodjeljivati na inicijativu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena 2021. godine kako bi se demonstrirala posvećenost administracije američkog predsjednika Džozefa Bajdena borbi protiv korupcije. Do sada su tu nagradu dobile 32 osobe, a Novović je među 11 onih koji će ove godine biti nagrađeni

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović dobitnik je ovogodišnje nagrade američkog Stejt dipartmenta za borbu protiv korupcije, saopštila je danas ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je to kazala na Nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji u Podgorici koju je organizovala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Nagrada nosi naziv “Šampion borbe protiv korupcije”.

Ta nagrada se počela dodjeljivati na inicijativu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena 2021. godine kako bi se demonstrirala posvećenost administracije američkog predsjednika Džozefa Bajdena borbi protiv korupcije.

Do sada su tu nagradu dobile 32 osobe, a Novović je među 11 onih koji će ove godine biti nagrađeni.

Rajnke je, prenoe “Vijesti”, rekla da su civilne organizacije šampioni u borbi protiv korucije.

“Zatim, to su tužioci, kao što je Vladimir Novović, koji je sada u Vašingtonu”, navela je Rajnke.

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković čestitala je Novoviću na osvojenoj nagradi.

KOPRIVICA: POTVRDA NEPRISTRASNOG I POŽRTVOVANOG RADA SDT

Prestižna nagrada glavnom specijalnom tužiocu (GST) je podrška svima koji žele rezultate i promjene u pravosuđu i potvrda nepristrasnog i požrtvovanog rada Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), saopštio je Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem i pravosuđe.

“Izbor nezavisnih profesionalaca daje rezultate i uvjeren sam da će se u tom duhu obaviti i najvažniji preostali izbor u pravosuđu — izbor vrhovnog državnog tužioca (VDT)”, napisao je Koprivica na društvenoj mreži X.

Foto: Vladimir Novović (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

Idi na VRH
error: Content is protected !!