Ispovijest gastarbajtera Siniše o rintanju u Njemačkoj: Imao i ženu, ali ga ostavila zbog drugog kojeg je upoznala na internetu (VIDEO)

Kad je pošao na autobus za Njemačku bilo je suza, otac star plakao je za njim, majka je tad već bila pokojna… Toga se sjeća, kako otac stoji na vratima kuće i plače, pita kud ćeš… Bolno je to kad napustiš svoju zemlju i odeš u tuđu… “Kad je autobus došao do Zagreba već sam tad htio da počnem da vičem vozaču da stane, da hoću da se vratim kući”, priča za YouTube kanal Auslenderi ovaj Slavonac, kojem je prvi posao bio kod mesara, Njemca privatnika

Siniša Vuković bio je svoj na svome, gazda u svom selu.

Bio je poljoprivrednik u Baranji, seocetu u Hrvatskoj između Srbije i Mađarske, gdje je imao svoju farmu sa 100 krava, svinje, ovce, živinu i svu potrebnu mehanizaciju.

U početku je njemu i bratu išlo odlično, baš onako kako treba, i tako su živjeli i radili osam godina. Ali, u jednom trenutku, kaže Siniša, u Hrvatskoj je cikena mleka toliko otišla nizbrdo, a on je imao i veliki kredit, da je morao sve rasproda – i stoku i mehanizaciju. Od tih para je isplatio hipoteku, da bez kuće i imanja ne ostane. Zemlju koju je nekad sam radio, srećom je sada dao u zakup.

“NEMA KOD ŠVABE STAJANJA”

Ispričao je i kako su izgledali njegovi počeci… Kad je pošao na autobus za Njemačku bilo je suza, otac star plakao je za njim, majka je tad već bila pokojna… Toga se sjeća, kako otac stoji na vratima kuće i plače, pita kud ćeš… “Bolno je to kad napustiš svoju zemlju i odeš u tuđu..”.

“Kad je autobus došao do Zagreba već sam tad htio da počnem da vičem vozaču da stane, da hoću da se vratim kući”, priča za YouTube kanal Auslenderi ovaj Slavonac, kojem je prvi posao bio kod mesara, Njemca privatnika.

Toliko ih je, veli, tjerao da rade da mu je kombinezon bio toliko mokar poslije smjene da je mogao da ga cijedi jer nije stajao. Nije Švaba, kaže, dozvoljavao ni papir da uzmeš da znoj sa čela obrišeš, nego on uzme pa ti briše znoj – sve, samo da ne prestaneš da radiš.

“Nema kod Švabe stajanja…”

Kod tog Njemca radio je šest meseci i kaže da mu je tih pola godine bilo najteže.

“Udara te Švaba, udara te nogama po gu*ici”, kaže Siniša.

“Ustanem u 4, popijem kafu, pa u štalu, ručno muzli, ručno čistili štalu vilama, pa predamo mlijeko, kad to završim ajd u njivu… Od 100 krava 50 muzeš a 50 se teli, a imali smo oko 1.100 litara na dan od 50 krava…”, priča Siniša.

Kaže da je sve bilo dobro dok im je otkupljivala mlekara Belje, inače poznata još iz vremena SFRJ, prenosi “Kurir”.

LJUBAVNI JADI

U Njemačkoj se, kaže, “oženio” ženom koja je imala ćerku i sina iz prijašnjih loših brakova, sve im je dao, ali ga je ostavila preko Instagrama!

“Imao sam žensku, dovezao sam je tu iz Slavonije, Šokica, imala ćerku i sina i neke loše brakove… Upoznali smo se preko mesindžera, dopisivali se i odem ja na godišnji i dovedem je odande u Njemačku kod mene. Nije prošlo 6 meseci, ona preko interneta upoznala drugog i otišla… Lagala me, muljala… upoznala drugog i sastajala se tu u centru grada kradom s njim… Neki Bauštelac iz Bosne. Lagala me da ide da se sastane sa sestričinom… Molila me posle da se vrati, ali ja nisam takav čovjek i vratila se nazad za Hrvatsku”, priča Siniša, koji pet godina radi kao mesar u njemačkim klanicama.

Sad živi u Nirnbergu a na poslu je, veli, radio sve što gazda traži pa je tako čupao i salo svinjama.

Neoženjen je a kaže da zasad “nema nikakvu šemu jer se opekao”. Dodaje i da “taj internet mnogo kvari ljude”.

Foto: Siniša Vuković (Printscreen/YouTube Auslenderi)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!