Interpol u potrazi za djevojčicom Vanjom (14) iz Skoplja koja je nestala na putu do škole: “Mislim da je oteta” (VIDEO)

Po centru Skopja izlijepljene su fotografije nestale Vanje u nadi da će neko od prolaznika imati korisnu informaciju. Djevojčica je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 nije bila dostupna. Prema riječima majke Zorice, djevojčica je bila dobro raspoložena prije odlaska i nije se žalila na probleme. Zorica tvrdi da Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da porodični odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja

Cio region, uključujući i Interpol, uključio se u potragu za 14-godišnjom Vanjom iz Skoplja, koja je nestala 27. novembra na putu do škole.

Javnost Sjeverne Makedonije vrlo je uznemirena zbog njenog nestanka s obzirom na to da je Vanja Gjorčevska nestala u jednom od najprometnijih djelova makedonske prijestonice, prenosi Blic.

Policija je objavila njenu fotografiju i opis i istražuje sve moguće motive i razloge nestanka.

Djevojčica je visoka 175 centimetara, teži 58 kg, ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi zubnu protezu, ima mladež na desnoj strani lica, a od odjeće je na sebi imala plavi džemper, kratku crnu jaknu, crne traperice s bočnim džepovima i bijele patike.

Po centru Skopja izlijepljene su fotografije nestale Vanje u nadi da će neko od prolaznika imati korisnu informaciju.

Posljednji signal s njenog telefona bio je na Bulevaru Partizanske odeje, preko puta Univerzalske sale.

Djevojčica je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 nije bila dostupna.

Prema riječima majke Zorice, djevojčica je bila dobro raspoložena prije odlaska i nije se žalila na probleme. Zorica tvrdi da Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da porodični odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja.

“Mislim da je oteta. Vanja je nasmijana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Učiteljica mi je napisala da nije došla na čas, u stalnoj smo komunikaciji s njom i javim joj ako je Vanja bolesna i ne može doći u školu. Vanja ide u deveti razred. Ne izlazi puno, ima nekoliko prijatelja i uglavnom je kod kuće. Provjerili smo sve njene profile na društvenim mrežama, imam sve njene lozinke i nisam pronašla ništa sumnjivo. Vanja nije takva djevojka. Zaista sumnjam da je oteta, daj Bože da griješim. Da znam da je pobjegla i da imam problema s njom, sigurno ne bih dizala toliku paniku. Provjeravaju se i kamere, sve se događalo na putu od kuće do škole”, rekla je majka.

Kako prenose makedonski mediji, ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je odmah po prijavi krenula istraga, da je obavljen niz razgovora s osobama bliskima djevojčici i da su pregledane kamere.

Zaposleni u lokalnom kafiću kažu da ništa nisu vidjeli, ali policija je uzela snimke s njihovih kamera, prenosi “Jutarnji list”.

Na društvenim mrežama u cijelom regionu dijele se Vanjine fotografije. Informacije o njenom nestanku objavljene su i na platformi “Pronađi me”, koja je dio mreže “Amber Alert” u Evropi.

“Osnovali su štab u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalasku djevojčice. Takođe smo u stalnom kontaktu s porodicom. Održan je niz razgovora s bliskim ljudima i s osobama koje su bile u kontaktu s Vanjom. Provjeravaju se informacije, video materijali i preduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja”, rekao je Toni Angelovski, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Društvene mreže

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!