Ovo je Emira Maslan koju je svirepo ubio nevjenčani suprug Anel Bećirović pred djetetom (4)

Bećirović je, nakon što je usmrtio suprugu, sina poveo sa sobom u stan, zbog čega su poslije lociranja trajali pregovori s policijom, kako bi se spasilo dijete

Javnost u Bosni i Hercegovini šokirao je novi slučaj femicida nakon što je Emiru Maslan (31) juče svirepo ubio njen nevjenčani suprug Anel Bećirović (34).

Anel Bećirović (Foto: Facebook)

Ovaj tragični događaj se odigrao pred njihovim četvorogodišnjim sinom.

Bećirović je, nakon što je usmrtio suprugu, sina poveo sa sobom u stan, zbog čega su poslije lociranja trajali pregovori s policijom, kako bi se spasilo dijete, piše “Avaz”.

Na kraju su ga uhapsili pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo. On je danas priveden u prostorije MUP-a KS na saslušanje.

Bećirović je, piše Klix.ba, ranije bio osuđen za nasilje u porodici upravo nad djevojkom koju je juče usmrtio.

To je za Klix.ba potvrdio njegov advokat Omar Mehmebašić.

“Mog branjenika Anela Bećirovića sam branio za nasilje u porodici koje se završilo u aprilu, gdje je osuđen na tri mjeseca zatvora. Kazna je bila tolika jer ranije nije bio osuđivan. Imamo još jedan postupak za posjedovanje droge, tačnije marihuana je nađena kod njega”, rekao je Mehmedbašić.

Kaže da su u slučaju presude bile u pitanju lakše tjelesne povrede nad Emirom Maslan koju je juče ubio, a tada su mu bile izrečene i mjere zabrane. No, kaže advokat, njih dvoje su se nakon toga pomirili, ali se drama očito nastavila i završila tragedijom.

Što se tiče njihovog odnosa, advokat Mehmedbašić kaže da mu je klijent govorio da voli Emiru, ali da su bili nesporazumi i da mu je osporavala viđanje djeteta.

“Sve skupa to je jedna emotivna drama koja se završila tragično. Danas će dati izjave u Tužilaštvu KS. Sinoć je nađen pištolj u stanu, stvari u stanu su bile razbacane, a vrata obijena. Dijete je prisustvovalo činu ubistva”, rekao je Mehmedašić.

Foto: Emira Maslan (Facebook)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!