Još jedno veliko priznanje za Baraka Obamu: Bivši predsednik SAD osvojio Emi za najboljeg pripovjedača

Obama je drugi predsjednik SAD koji je dobio Emi. Prije njega je tu nagradu dobio Dvajt Ajzenhauer 1956. godine. U tom slučaju je, prenosi “Nedeljnik”, to bio počasni Emi

Bivši predsjednik SAD Barak Obama osvojio je američku televizijsku nagradu Emi kao najbolji priprovjedač u dokumentarnoj seriji “Naši veliki nacionalni parkovi”, saopštila je u subotu uveče Američka televizijska akademija.

Svečana dodjela nagrada Emi zakazana je za 13. septembar, ali se neke nagrade dodjeljuju ranije.

Obama je drugi predsjednik SAD koji je dobio Emi. Prije njega je tu nagradu dobio Dvajt Ajzenhauer 1956. godine. U tom slučaju je, prenosi “Nedeljnik”, to bio počasni Emi.

Obama je poslije odlaska sa predsjedničke funkcije 2017. godine, zajedno sa suprugom Mišel (Michelle) napisao memoare. Njih dvoje su osnovali neprofitnu fondaciju i pokrenuli produkcijsku kompaniju koja je potpisala ugovor sa kućom Neftliks (Neflix) vrijedan nekoliko desetina miliona dolara.

Pored nagrada Emi i Gremi za audio verzije svojih memoara “The Audacity of Hope” i “Dreams from My Father”, Obama, predsjednik SAD od 2009. do 2017. godine, osvojio je i Nobelovu nagradu za mir.

Tu nagradu je dobio poslije pobjede na predsjedničkim izborima u novembru 2008. godine, za “izuzetne napore jačanja međunarodne diplomatije i saradnju među narodima”.

Foto: Barak Obama (Printscreen/60 minutes)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!