Rusi napali i pobjegli, ranjeni ostavljeni da puze i traže spas: Ukrajinci objavili zastrašujući snimak borbi kod Avdijivke (VIDEO)

Od 10. oktobra Rusija je poslala hiljade vojnika, kao i tenkova i oklopnih vozila u pokušaju da zauzme grad, a snage pod kontrolom Moskve navodno su pretrpele velike gubitke. “Nisu svi uspjeli da pobjegnu, na bojištu je ostalo pedesetak tijela napadača. U eliminaciji okupatora postigli smo najveći uspjeh”, poručeno je iz 58. motorizovane brigade ukrajinske vojske

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je objavila 58. motorizovana brigada ukrajinske vojske, a koji navodno pokazuje kako trupe pod kontrolom Kijeva odbijaju ruske napade u istočnoj Ukrajini.

U objavi se navodi da su Rusi krenuli u napredovanje u zoru i “osramoćeno” pobjegli u roku od nekoliko sati.

Index.hr navodi da je ova brigada u Donjeckoj oblasti aktivna od početka ruske invazije u februaru 2022. Sukobi su sve intenzivniji u blizini grada Avdijivke.

Od 10. oktobra Rusija je poslala hiljade vojnika, kao i tenkova i oklopnih vozila u pokušaju da zauzme grad, a snage pod kontrolom Moskve navodno su pretrpele velike gubitke.

“Nisu svi uspjeli da pobjegnu, na bojištu je ostalo pedesetak tijela napadača. U eliminaciji okupatora postigli smo najveći uspjeh”, poručeno je iz 58. motorizovane brigade ukrajinske vojske.

Index.hr navodi da se čini da snimak iz vazduha prikazuje ukrajinske snage kako pucaju na više ruskih tenkova i oklopnih vozila, ostavljajući iza sebe tragove dima. Jedan dio klipa prikazuje uglenisane ostatke vozila i vojnike koji puze, pokušavajući da pobjegnu sa mjesta napada.

Anton Kotsukon, portparol 110. odvojene mehanizovane brigade, rekao je da Rusija stvara rezerve za novi napad na zauzimanje Avdijivke, prenosi “Kurir”.

“Ovdje su doveli oko 40.000 ljudi sa municijom”, rekao je Kotsukon. “Ne vidimo znakove da Rusi odustaju od planova da opkole grad.”

Kotsukon je rekao da su ruske trupe okružile Avdijivku sa tri strane i da se “igraju mačke i miša”, šaljući ogroman broj dronova da analiziraju ukrajinsku odbranu.

Idi na VRH
error: Content is protected !!