Osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja imenovana za glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo

Kandić Perović pod istragom je Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je kao inspektorka za slatkovodno ribarstvo zloupotrijebila službeni položa

Vlada Milojka Spajića na današnjoj sjednici imenovala je Draganu Kandić Perović za glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo u Odjeljenju za inspekcijski nadzor sekretarku, u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kandić Perović pod istragom je Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je kao inspektorka za slatkovodno ribarstvo zloupotrijebila službeni položaj.

Oni su predmet formirali po službenoj dužnosti, i to nakon što je 19. juna u “Vijestima” objavljen tekst o navodnim zloupotrebama inspektorke Kandić Perović.

“Obavještavam vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici povodom objavljenih tekstova u medijima formiran predmet po službenoj dužnosti, tako da će se u daljem postupku utvrditi sve okolnosti koje se odnose na predmetni događaj”, kazao je tada “Vijestima” rukovodilac ODT Podgorica, tužilac Duško Milanović.

Iz tog tužilaštva nezvanično je saopšteno da je predmet u izviđaju.

Predmet je formiran nakon što su “Vijesti” objavile da je Kandić Perović, navodno,od nadzornika na Skadarskom jezeru da krivolovcima vrate čamac i opremu, kako joj majstor, inače rođak jednog od njih, ne bi začepio kanalizaciju krpom.

Sa današnje sjednice Vlade (Foto: Vlada Crne Gore)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!