Angelina Jolie dala podršku narodu Gaze: “Životi Palestinaca i Izraelaca su podjednako važni”

“Ono što se dogodilo u Izraelu je akt terora. Ali to ne može opravdati nevine živote izgubljene u bombardovanju civilnog stanovništva u Gazi koje nema kamo otići, nema pristup hrani ili vodi, nema mogućnosti evakuacije, pa čak ni osnovno ljudsko pravo da pređe granicu i vidi utočište…”, napisala je Angelina

Slavna američka glumica Angelina Jolie progovorila je o humanitarnoj krizi s kojom se trenutno suočavaju hiljade stanovnika Gaze koja je rezultat smrtonosnih napada Izraela i opsade širom Pojasa Gaze.

U izjavi na Instagramu, bivša specijalna izaslanica UN-a je poručila:

Ono što se dogodilo u Izraelu je akt terora. Ali to ne može opravdati nevine živote izgubljene u bombardovanju civilnog stanovništva u Gazi koje nema kamo otići, nema pristup hrani ili vodi, nema mogućnosti evakuacije, pa čak ni osnovno ljudsko pravo da pređe granicu i vidi utočište…”, napisala je Angelina i dodala:

“Uskraćivanje pomoći, goriva i vode kolektivno kažnjava narod. Čovječanstvo zahtijeva hitan prekid vatre. Životi Palestinaca i Izraelaca – i životi svih ljudi na globalnom nivou – podjednako su važni.”

Dodala je da je donirala napore za medicinsku pomoć i da je “odabrala da podrži rad Ljekara bez granica”, prenosi Radio Sarajevo.

Idi na VRH
error: Content is protected !!