Samo u BiH: Policajac optužen da je tokom uviđaja – ukrao dukate

“Na uviđaj je došao zajedno sa policijskim službenikom J. M. i sa njim je, kao i suprugom oštećenog K. Z, ušao u kuću. Zatim, kako bi ostao sam i u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, naložio je J. M. i supruzi oštećenog K. Z. da izađu iz kuće, rekavši da će ih zvati ako mu budu bili potrebni”, navodi se u optužnici. Rekao im je da želi da obavi svoj dio posla – fotografisanja tragova, što su oni i učinili

Ognjen Šešlija iz Bijeljine optužen je da je tokom uviđaja u Bijeljini, obavljajući poslove policajca, ukrao crvenu kutiju u kojoj su bila dva zlatna dukata.

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina protiv Šešlije zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Kako se navodi u optužnici, on se o zakon ogriješio 9. septembra ove godine u vremenu od 17 do 18 sati u mjestu Donja Čađavica, zaseok Glenčići, i to kada je u svojstvu službene osobe MUP-a RS PU Bijeljina došao da izvrši uviđaj na mjestu događaja.

On je, nakon što se desila krađa u kući, koja je u vlasništvu K. S, došao kao kriminalistički tehničar kako bi izvrđio uviđaj.

“Na uviđaj je došao zajedno sa policijskim službenikom J. M. i sa njim je, kao i suprugom oštećenog K. Z, ušao u kuću. Zatim, kako bi ostao sam i u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, naložio je J. M. i supruzi oštećenog K. Z. da izađu iz kuće, rekavši da će ih zvati ako mu budu bili potrebni”, navodi se u optužnici.

Rekao im je da želi da obavi svoj dio posla – fotografisanja tragova, što su oni i učinili, pišu “Nezavisne”.

Navodi se da je postupio protivzakonito i iskoristio svoju službenu dužnost, pa kada je u kući ostao sam, iz gornjeg dijela regala uzeo je i prisvojio manju crvenu kutiju. U njoj su bili dva dukata marke “Franc Jozef” od žutog zlata, za sada neutvrđene vrijednosti.

“Dakle, optuženi je kao službeno lice iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja pribavio sebi imovinsku korist, čime je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 315. stav 1. Krivičnog zakonika RS”, piše u optužnici.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!