Vlada Crne Gore će uputiti pomoć civilima u Palestini

“Da se finansijski pomognu građani Palestine, civili, djeca koji su se našla u nevjerovatnoj nedaći nakon što su počeli ratni sukobi između Izraela i Hamasa. Mi ne zauzimamo strane, vodimo politiku mira i nastavićemo to da radimo. Pomogli smo Turskoj kad se desio zemljotres, pomogli smo Sloveniji kad su bile poplave, Ukrajini da ne pričam, procentualno više nego neke supersile Evrope”, rekao je Abazović

Vlada Crne Gore je danas odlučila da uputi pomoć civilima u Palestini, a Ministarstvo finansija će naknadno utvrditi sumu.

Vlada je time prihvatila je inicijativu 40 nevladinih organizacija da se pošalje pomoć civilima u Palestini, a premijer Dritan Abazović je na današnjoj sjednici taj zahtjev ocijenio kao potpuno opravdan.

“Da se finansijski pomognu građani Palestine, civili, djeca koji su se našla u nevjerovatnoj nedaći nakon što su počeli ratni sukobi između Izraela i Hamasa. Mi ne zauzimamo strane, vodimo politiku mira i nastavićemo to da radimo. Pomogli smo Turskoj kad se desio zemljotres, pomogli smo Sloveniji kad su bile poplave, Ukrajini da ne pričam, procentualno više nego neke supersile Evrope”, rekao je Abazović, prenosi rtcg.me.

Novac bi, objasnio je premijer, bio upućen kroz program Ujedinjenih nacija.

Foto: Driran Abazović (GOV.ME)

Idi na VRH
error: Content is protected !!