Uhapšen Korać: Francuska ga traži zbog trgovine drogom, a dokazi protiv njega su poruke koje je razmjenjivao preko „skaj” aplikacije

Korać je, inače, naslijedio upravljanje nad kriminalnom grupom od čuvenog kriminalca Luke Bojovića kada je on završio u zatvoru u Španiji 2012. godine. Koraćeva grupa je učestvovala u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju.

Čuveni srpski kriminalni šef Filip Korać, uhapšen je u petak u Mađarskoj, saznaje KRIK. Korać je uhapšen po nalogu francuske policije.

Filipa Koraća Francuska traži zbog trgovine drogom, a dokazi protiv njega su poruke koje je razmjenjivao preko „skaj” aplikacije. On je, inače, jedan dio života proveo u Francuskoj.

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je takođe raspisala međunarodnu potjernicu za njim zbog trgovine drogom.

U Hrvatskoj Korać je prošle godine osuđen uslovno zbog falsifikovanja pasoša, navodi KRIK.

Jedina zemlja koja se, deluje, ne interesuje za njega je Srbija – čiji je državljanin. Koliko je poznato, ne postoji nijedna potjernica za Koraćem koja je raspisana.

Korać je, inače, naslijedio upravljanje nad kriminalnom grupom od čuvenog kriminalca Luke Bojovića kada je on završio u zatvoru u Španiji 2012. godine.

Koraćeva grupa je učestvovala u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju.

Borio se na strani škaljarskog klana, a protiv kavačke grupe. Njegov najveći neprijatelj u Srbiji bila je grupa koju je vodio najpre Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a potom Veljko Belivuk. S ovom grupom Korać se borio i oko prevlasti nad tribinama na stadionu „Partizana“.

Belivuk i saradnici planirali su i Koraćevo ubistvo, utvrdila je istraga. Ubili su jednog od njegovih najbližih saradnika, preko „skaja“ mu slali fotografije unakaženog tijela njegovog saradnika i pokušavali da ga namame kako bi ga likvidirali, prenosi N1.

Foto: MUP

Idi na VRH
error: Content is protected !!