Italijanskom novinaru u Moskvi pozlilo nakon svađe u eteru: “To je usrana palata, a ti si postao ruski rob!” (VIDEO)

“Umjesto toga, postao si rob najgore propagande koja postoji. Na početku emitovanja hvalio si snagu Kremlja, njegov šarm. Ali, u toj palati su organizovani i izvršeni najgori zločini protiv čovječnosti prošlog i ovoga vijeka. To je usrana palata. Trebao si imati hrabrosti da kažeš svojim sagovornicima da je zgrada iza vas usrana zgrada, jer je komunizam tamo napravio najveće tragedije prošlog i ovog vijeka”

Posljednje izdanje popularne italijanske emisije Non è l’Arena emitovalo se iz Moskve, a voditelj Massimo Giletti razgovarao je s portparolkom ruskog ministra vanjskih poslova, Marijom Zaharovom.

Ali, nije sve prošlo onako kako je zamislio, jer je Zaharova, kako je kasnije ustvrdila i voditeljka Myrta Merlino, izvrnula sva pitanja, a oštre kritike je voditelju Gilettiju iz italijanskog studija uputio i novinar Alessandro Sallusti.

U razgovoru koji je Giletti vodio sa Zaharovom, portparolka ruskog ministarstva je kazala da italijanski novinar nema pojma šta se događa u Donbasu i da ondje nikada nije bio i ne zna “kakvom je granatiranju od strane Kijeva to područje izloženo”.

Kad ju je pitao namjerava li ruska strana okončati sukob, Zaharova mu je odgovorila da “takvo pitanje može postaviti samo malo dijete”, a na pitanje o ruskim aktivnostima u Siriji, Zaharova mu je sarkastično odgovorila: “Pođimo zajedno u Siriju”.

Intervjuom svoga kolege nije bio zadovoljan ni novinar i komentator Alessandro Sallusti koji mu je uputio oštru kritiku.

“Kada sam saznao da ideš u Moskvu, bio sam jako ponosan što te poznajem i što smo si dobri. Pomislio sam da ćeš objasniti ruskom narodu šta se događa u Ukrajini, a ne italijanskom. Mislio sam da ćeš razgovarati s Putinom ili nekim od ministara, da ćeš učiniti nešto zbog čega ćemo biti ponosni na našu slobodu informisanja”, kazao je Sallusti.

“Umjesto toga, postao si rob najgore propagande koja postoji. Na početku emitovanja hvalio si snagu Kremlja, njegov šarm. Ali, u toj palati su organizovani i izvršeni najgori zločini protiv čovječnosti prošlog i ovoga vijeka. To je usrana palata. Trebao si imati hrabrosti da kažeš svojim sagovornicima da je zgrada iza vas usrana zgrada, jer je komunizam tamo napravio najveće tragedije prošlog i ovog vijeka”.

Sallusti se obrušio i na dvojicu Gilettijevih sugovornika nazivajući ih “korisnim idiotima” koji ni ne znaju šta govore, a svog kolegu uporedio je sa glavnim propagandistom Kremlja, novinarom Vladimirom Solovjevim. Nakon toga je demonstrativno ustao i napustio studio kazavši kako odustaje i od novčane naknade za učešće u emisiji.

U jednom trenutku, Massimu Gilettiju je pozlilo, a kasnije je objavljeno da se “vjerovatno radilo o tome da je novinaru malo pao šećer”., prenosi “Jutarnji list””.

Idi na VRH

error: Content is protected !!