Likovna kolonija „Lovćenački koloriti” biće održana narednog vikenda

Završnog dana, u neđelju, 8. oktobra, u galeriji Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu, biće otvorena izložba umjetničkih radova nastalih na koloniji

Četvrta likovna kolonija „Lovćenački koloriti” biće održana narednog vikenda, uz učešće više akademskih slikara iz Srbije, Śeverne Makedonije i Crne Gore.

Završnog dana, u neđelju, 8. oktobra, u galeriji Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu, biće otvorena izložba umjetničkih radova nastalih na koloniji.

Likovna kolonija „Lovćenački koloriti” je počela sa radom 2020. godine u organizaciji Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija”, sa ciljem da podstakne afirmaciju likovnog stvaralaštva, kako u Lovćencu, tako i na cijeloj teritoriji opštine Mali Iđoš, multikulturalne i višenacionalne sredine sa bogatim kulturno istorijskim nasljeđem. Takođe, kako je saopšteno iz CKPD „Princeza Ksenija”, ideja organizatora je i da vremenom stvori svoj fundus umjetničkih radova značajnih likovnih stvaralaca.

 

 

 

 

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!