Milatović se sastao s iseljenicima u Luksemburgu: Poboljšati odnos CG sa dijasporom na zadovoljstvo svih

Predstavnici dijaspore su ukazali na problem slabe avio povezanosti sa Crnom Gorom, nefunkcionisanja Savjeta za dijasporu, ali i istakli važnost otvaranja pitanja dvojnog državljanstva

U okviru posjete Luksemburgu, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u toj zemlji.

“Raduje me da vidim da je naša dijaspora dobro integrisana u društveni sistem Luksemburga i da čini čak četvrtinu stanovnika ove zemlje koji ne dolaze iz neke od država Evropske unije. Pridajem veliki značaj saradnji sa crnogorskom dijasporom i posvećen sam održavanju bliskih veza sa našim iseljenicima koji su njen neodvojivi dio”, poručio je predsjednik Milatović.

Predstavnici dijaspore kazali su da je za njih važno da uspostave trajne veze sa Crnom Gorom, kao i da se njihovo pitanje tretira sa puno pažnje i senzibiliteta. Ukazali su na problem slabe avio povezanosti sa Crnom Gorom, nefunkcionisanja Savjeta za dijasporu, ali i istakli važnost otvaranja pitanja dvojnog državljanstva.

“Predsjednik Milatović je kazao da će sa pozicije koju pokriva uraditi sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom na zadovoljstvo svih, i da je spreman da pomogne i čuje sve sugestije i predloge na koji se to način može najbrže postići u narednom periodu”, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

 

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!