Kineski hakeri ukrali 60.000 mejlova američkog Stejt departmenta

Ovaj slučaj je dodatno uzrokovao napetosti između Kine i Sjedinjenih Američkih Država, s tim da je zvanični Peking negirao da ima bilo kakve veze s ovim radnjama

Neimenovani viši službenik američkog Senata izjavio je da su kineski hakeri uspjeli da ukradu oko 60.000 mejlova Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država.

Ranije ove godine kineski hakeri su već imali slične napade i pritom su srušili Majkrosoftovu platformu za mejlove. Ovaj put su hakeri doprli do oko 60.000 mejlovi, koji su ukradeni s 10 različitih naloga Stejt departmentata.

Službenik Senata, koji radi u kancelariji senatora Erika Šmita, rekao je Rojtersu da se devet “žrtava” poslednjeg hakerskog napada bavi Istočnom Azijom i Pacifikom, a jedna Evropom.

Ovaj slučaj je dodatno uzrokovao napetosti između Kine i Sjedinjenih Američkih Država, s tim da je zvanični Peking negirao da ima bilo kakve veze s ovim radnjama, prenio je Rojters.

“Moramo pojačati odbranu protiv ovakvih i sličnih sajber napada. To se ne smije događati u budućnosti”, izjavio je tim povodom senator Šmit, prenosi “Blic”.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!