Grupa građana Cetinja: Nećemo dozvoliti izdajnički pir na Cetinju

“Poruka premijera Krivokapića da će ustoličenje Joanikija, podanika ideologije antihrišćanskoga svetosavlja, donijeti svenarodnu radost – gruba je provokacija Cetinjana i svih građana Crne Gore koji ne pristaju na izdaju. Tome činu mogu se radovati samo crnogorski izrodi i saradnici velikosrpske okupacije koja je na djelu. Na takvu najavljenu radost ne da nećemo pristati, nego nećemo dozvoliti izdajnički pir na Cetinju, u srcu Crne Gore, na prijestolju Svetoga Petra. Tako zamišljenim simboličkim padom Cetinja kao viševjekovnoga bastiona crnogorske slobode ova Vlada želi potvrditi lojalnost Vučićevoj Srbiji”, kažu u saopštenju

Ustoličenje negatora Crne Gore za mitropolita crnogorskog od strane patrijarha okupatorske Crkve Srbije u središtu crnogorske duhovnosti, Cetinjskom manastiru, a ne u nekom od hramova koji pripadaju Crkvi Srbije, svjesno je planirani čin demonstracije okupatorske moći države Srbije, koji sprovodi njena Crkva i njoj podanička namjesnička Vlada Crne Gore, saopštila je grupa građana sa Cetinja.

“Poruka premijera Krivokapića da će ustoličenje Joanikija, podanika ideologije antihrišćanskoga svetosavlja, donijeti svenarodnu radost – gruba je provokacija Cetinjana i svih građana Crne Gore koji ne pristaju na izdaju. Tome činu mogu se radovati samo crnogorski izrodi i saradnici velikosrpske okupacije koja je na djelu. Na takvu najavljenu radost ne da nećemo pristati, nego nećemo dozvoliti izdajnički pir na Cetinju, u srcu Crne Gore, na prijestolju Svetoga Petra. Tako zamišljenim simboličkim padom Cetinja kao viševjekovnoga bastiona crnogorske slobode ova Vlada želi potvrditi lojalnost Vučićevoj Srbiji”, kažu u saopštenju.

Poručuju – na Cetinju neće moći.

“Pozivamo cetinjske Uraše i Demokrate, one što se busaju svojim crnogorstvom, da jasno iznesu stav – jesu li na strani baštinika crnogorske slobode ili će ih buduća pokoljenja pamtiti kao okupatorske sluge. “Svak je rođen da po jednom umre; / čast i bruka žive dovijeka””, zaključuju u saopštenju.

Izvor: Antena M

Foto: Cetinje (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!