U tragediji na Obzovici poginula i djevojka (19) iz Podgorice, vozač se tereti za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja

Pacijent iz Ukrajine, kojem je amputirana noga, je životno ugrožen, dok kod drugih teže povrijeđenih pacijenata dominiraju povrede ortopedske prirode, a ima i povreda grudnog koša, kičme i glave

Vozaču autobusa koji je učestvovao u jučerašnjoj saobraćajnoj nezgodi na Obzovici na teret se stavlja teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Autobus firme “Papović” juče je desnom stranom najmanje 15-ak metara udarao u odbojnu bankinu na krivini u Obzovici, prije nego je na samom kraju uspona probio tu zaštitnu ogradu i sa 30-ak putnika sletio u ambis, pišu “Vijesti”.

U tragediji na Obzovici poginule su dvije osobe.

Poginuli su muškarac A.N.D. (66) iz Velike Britanije, kao i djevojka A.B. (19) iz Podgorice.

Jedan od pacijenata koji se liječi u Kliničkom centru Crne Gore je životno ugrožen, kazao je Televiziji Vijesti medicinski direktor te ustanove, dr Zoran Terzić.

On je, gostujući u “Bojama jutra” Televizije Vijesti, kazao da je ugrožen pacijent iz Ukrajine kojem je amputirana noga, da kod drugih teže povrijeđenih pacijenata dominiraju povrede ortopedske prirode, a ima i povreda grudnog koša, kičme i glave.

U saopštenju UP se navodi da se na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica juče oko 12:10 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda – izlijetanje vozila sa kolovoza, u kojoj je učestvovao vozač N.S. (36) iz Nikšića koji je upravljao autobusom marke “Mercedes” nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo “Papović prevoz”.

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno su stradali – muško lice kod kojeg je pregledom u džepu pronađen pasoš na ime A.N.D. (66) iz Velike Britanije, kao i A.B. (19) iz Podgorice. Teške tjelesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smješteni na ortopedskom odjeljenu, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji”, ističe se u saopštenju UP.

U saopštenju se dodaje da je A.S. (33) iz Ukrajine zadobio teške tjelesne povrede i on je smješten na intenzivnom odjeljenju, dok je J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja je takođe zadobila teške tjelesne povrede, smještena na konorarnom odjeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

“Vozač N.S. zadobio je povrede o čijoj se težini dežurni ljekar još uvijek nije izjasnio, već je ovo lice zadržano na neurohirurškom odjeljenju Kliničkog centra radi dodatnih provjera. Lake tjelesne povrede zadobili su A.Č. (22) iz Budve, T.R. (22) iz Republike Srbije, V.B. (48) iz Rusije, D.J.T. (19) iz Poljske, J.L. (19) iz Poljske, I.F. (40) iz Budve, S.K. (42) iz Bosne i Hercegovine, M.J. (68) iz Ukrajine, Y.O. (22) iz Ukrajine, A.M. (19) sa Cetinja, K.T. (38) iz Japana, M.L. (25) iz Engleske, E.L.K. (73) iz Švedske, G.T. (65) iz Švedske, N.M. (42) iz Podgorice i S.V. (24) iz Nikšića”, piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da tri putnika nisu zadobila povrede.

“Do saobraćajne nezgode je najvjerovatnije došlo na način što je vozač, krećući se pomenutim autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve, te dolaskom na kritično mjesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sletio u provaliju dubine oko 20 metara. Na lice mjesta izašla je dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koja je sa vještakom saobraćajne struke i službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje izvršila uviđaj, nakon čega je naložila da se od vozača uzme krv i urin na analizu na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci, te da se autobus dislocira radi potrebnih vještačenja”, piše u saopštenju.

Iz UP su kazali i da su uviđaju su prisustvovali i predstavnici “Crnagoraputa”, sekcija Cetinje.

Po nalogu tužiteljke vozač N.S. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

“On se obezbjeđuje od strane policijskih službenika u Kliničkom centru Crne Gore, te će u zakonskom roku biti priveden na dalju nadležnost postupajućoj tužiteljki”, zaključuje se u saopštenju KCCG.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!