Anela Čindrak ljepote muzike dočarava na harmonici širom Evrope

Anelu je put odveo u Bratislavu, gdje je završila master studije i radila kao nastavnica u muzičkoj školi. Nekoliko godina kasnije preselila se u Beč, gdje trenutno radi u jednom bosanskom institutu koji pohađaju uglavnom učenici porijeklom iz Bosne. Za sve to vrijeme nastupala je u brojnim gradovima i državama i osvojila mnoštvo nagrada

Bjelopoljka Anela Čindrak nije bila oduševljena kada ju je, kao osmogodišnju djevojčicu, majka upisala u Nižu muzičku školu.

Međutim, malo po malo, Anela je zavoljela muziku, a kada joj je otac kupio harmoniku nije ni dan mogao da prođe a da se u kući ne čuju razne arije. Nakon završene osnovne škole nije bilo dileme šta će upisati, pa je s lakoćom završila Srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici i školovanje nastavila na Cetinju, na Muzičkoj akademiji, na kojoj je završila specijalističke studije.

Anelu je put potom odveo u Bratislavu, gdje je završila master studije i radila kao nastavnica u muzičkoj školi. Nekoliko godina kasnije preselila se u Beč, gdje trenutno radi u jednom bosanskom institutu koji pohađaju uglavnom učenici porijeklom iz Bosne.

Za sve to vrijeme nastupala je u brojnim gradovima i državama i osvojila mnoštvo nagrada.

Anela je izuzetno svestrana, pa se, pored muzike, bavi i slikarstvom i više puta je izlagala slike.

Članica je sastava Ost – West.

Foto: Stanislav Grigus

Opširnije na linku:

Svestranu Bjelopoljku Anelu Čindrak upornost odvela do uspjeha: Sa harmonikom do evropskih visina (VIDEO)

Idi na VRH
error: Content is protected !!