Reper pomoću vještačke inteligencije generisao Trampov glas: Snimio pjesmu koja je postala viralna (VIDEO)

„First Day Out“ skočila je na drugo mjesto iTunes ljestvice Top 40 US hip-hop pjesama. Ispred nje je jedino reperica Doja Cat s „Paint The Town Red“

Američki reper poznat pod umjetničkim imenom Hi-Rez je, uz pomoć vještačke inteligencije, generisao glas Donalda Trampa i na iTunesu objavio pjesmu pod nazivom „First Day Out“.

Prošle sedmice Tramp je bio uhapšen i snimljena je njegova istorijska policijska fotografija.

Kako to i inače biva s mugshotovima, fotografija se brzo proširila društvenim mrežama, nastali su brojni memovi, a Hi-Rez se poslužio vještačkom inteligencijom da stvori Trampov glas u pjesmi i objavio ju je na platformama.

„First Day Out“ skočila je na drugo mjesto iTunes ljestvice Top 40 US hip-hop pjesama. Ispred nje je jedino reperica Doja Cat s „Paint The Town Red“.

O ČEMU JE PJESMA

U digitalnoj imitaciji bivšeg predsjednika Hi-Rez zamišlja kako se Tramp osjećao nakon hapšenja, a potom nakon puštanja uz jamčevinu, prenosi Index.hr.

Hi-Rez nije propustio priliku da spomene medijsku pomamu oko Trampovog mugshota.

„Ovi tužioci ponašaju se blesavo / moja slika vrijedna je milijarde / prodao sam nešto mercha i zaradio milion”, spominje se u pjesmi.

Iako pjesmu nije otpjevao Tramp, u tih minut i po pomenute su mnoge teme o kojima govori u svojim javim nastupima. Okrivljene su demokrate za višestruke kaznene postupke koji se vode protiv republikanskog političara.

ZA 30 MINUTA NASTALA PJESMA

Pjesma, za koju je Hi-Rez rekao da ju je napravio u 30 minuta kao “apsolutnu šalu”, dobila je veliku pažnju na društvenim mrežama. Na Twitteru ima 2,9 miliona pregleda.

“Svoju pravu muziku objaviću u nadolazećim sedmicama. Sada se previše zabavljam ovim. Koga ne zanima, neka me prestane pratiti, briga me, ja se zabavljam”, zaključio je reper.

Podsjetimo, Tramp je nakratko bio uhapšen zbog lobiranja za izbore 2020. u američkoj državi Džordžiji, no ubrzo je pušten uz kauciju. Mugshot je obišao svijet, a i sam Tramp ga je objavio na Twitteru i to je bila njegova prva objava na toj društvenoj mreži u posljednje dvije godine.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!