Prvi susret nakon 27 godina: Policajac iz Bijelog Polja na radaru “uhvatio” druga iz vojske

Uvijek dobar „na nišanu“, zaustavio me je Blažo Jeremić. Na uniformi mu je pisalo ime i prezime, ali sam ga prepozno na prvi pogled. Pa, da l’ je realno da se posle toliko godina ovako sretnemo? Odmah smo se izgrlili i prisjetili momenata iz vojske?, prepričava ovaj neobični susret Dragan Radaković

Saobraćajni policajac iz Bijelog Polja Blažo Jeremić svakodnevno patrolira putevima u Crnoj Gori, a prije nekoliko dana je imao neobičan susret. On je na radaru „uhvatio“ svog drugara iz vojske Dragana Radakovića, inače potpredsednika Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, sa kojim je služio armiju u Beloj Crkvi prije punih 27 godina.

Nakon prijatnog iznenađenja, nekadašnji pripadnici Vojske Jugoslavije su iskoristili priliku da se ispričaju i fotografišu za uspomenu.

“Bilo je to u subotu, 12. avgusta, oko podneva. Na izlasku iz Bijelog Polja ka Dobrakovu malo sam povećao brzinu, jer sam žurio da stignem u Vlajkovac, gdje je Jedinstvo gostovalo u prvom kolu Vojvođanske lige Istok. Uvijek dobar ‘na nišanu’, zaustavio me je Blažo Jeremić. Na uniformi mu je pisalo ime i prezime, ali sam ga prepoznao na prvi pogled. Pa, da l’ je realno da se posle toliko godina ovako sretnemo? Odmah smo se izgrlili i prisjetili momenata iz vojske?, prepričava za portal zrenjaninski.com ovaj neobični susret Dragan Radaković.

Davno su bili vojnički dani ali ih se Radaković i danas odlično sjeća.

“Davno je to bilo, u martu 1996. godine. Došao sam u kasarnu u kojoj me je baš on dočekao na prijavnici. Inače je bio klasić sa mojim kumom Aleksandrom Martinovićem zvanim Kobac, koji mu je rekao da vodi računa o meni i da me čuva. Tako je i bilo. Mnogo lijepih riječi bih mogao reći o tom čovjeku. Pamti se i pamtiće se još dugo naše druženje u vojsci”, kaže Radaković.

Dodaje da je sa Blažom bio u kontaktu, ali preko društvenih mreža. Ovo im je bio prvi  susret nakon 27 godina.

“Kad god odem u Crnu Gore na more zastanem kad vidim patrolu da vidim da li radi Blažo. Ali, nikada prije ovoga se nismo sreli u Crnoj Gori. Bio je to dirljiv susret, obojici nam je zadrhtao glas od sreće”, dodaje Dragan Radaković.

Foto: Privatna arhiva

Idi na VRH
error: Content is protected !!