Učenik monstrum (17) profesorici rezao zglobove, pokušao da je siluje, a na izricanju kazne se – smješkao

Kako prenosi New York Post, učenik srednje škole Eldorado kobnog dana pitao je Sade mogu li nakon nastave razgovarati o njegovim ocjenama. Kad su ostali sami, napao ju je s leđa i pokušao zadaviti užetom, nakon čega joj je glavom udario o sto i nokautirao je. Kad je došla sebi, Sade ga je pitala zašto ju je napao, na šta joj je Garcia odgovorio kako “ne voli učitelje pa se ovako sveti”. Zatim ju je gušio do nesvijesti, a kad se probudila, otkrila je da su joj pantalone i rublje spušteni i da ju je Garcia polivao tečnošću

Jonathan Eluterio Martinez Garcia (17) iz Las Vegasa, koji je u aprilu 2022. seksualno uznemiravao i davio svoju učiteljicu, osuđen je na najmanje 16 godina zatvora. Dok su mu izricali kaznu, tinejdžer se zlokobno smješkao. On bi, prema pisanju New York Posta, iza rešetaka mogao ostati i do 40 godina – na suđenju je rečeno kako je profesorici pokušao da prereže zglobove, a zatim joj je prijetio da će je zapaliti dok ju je gnječio ispod teške police za knjige.

“Želim da Garcia bude zatvoren što je duže moguće. Bila sam uvjerena da će me ubiti, a ni danas nemam mira, stalno osjećam silnu tjeskobu i paničan strah… Toliko jako me tukao da se moje tijelo nije moglo boriti”, rekla je profesorica, koja je na sudu identifikovana samo kao Sade.

Martinez Garcia prethodno je priznao krivicu za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda i pokušaj seksualnog napada. Na sudu se izvinio i pokajao zbog svojih postupaka, a njegov advokat Tyler Gaston tvrdio je da je 17-godišnjak bio nasilan zbog lijeka protiv astme koji je uzimao, a koji mu je uzrokovao ozbiljne zablude i promjene raspoloženja.

Kako prenosi New York Post, učenik srednje škole Eldorado kobnog dana pitao je Sade mogu li nakon nastave razgovarati o njegovim ocjenama. Kad su ostali sami, napao ju je s leđa i pokušao zadaviti užetom, nakon čega joj je glavom udario o sto i nokautirao je. Kad je došla sebi, Sade ga je pitala zašto ju je napao, na šta joj je Garcia odgovorio kako “ne voli učitelje pa se ovako sveti”. Zatim ju je gušio do nesvijesti, a kad se probudila, otkrila je da su joj pantalone i rublje spušteni i da ju je Garcia polivao tečnošću.

“Tad mi je rekao da će ‘nešto zapaliti‘, a onda je na mene prevrnuo tešku policu s knjigama i sjeo na nju. Nisam mogla disati, zbilja sam mislila da će me nasmrt zgnječiti. Dok sam bila zarobljena, Garcia mi je pokušao prerezati zglobove… ‘Kad više misliš umrijeti‘, govorio mi je pritom”, ispričala je profesorica na sudu.

Iako je 17-godišnjak isprva tvrdio da se i sam onesvijestio tokom napada, kasnije je policiji rekao da je Sade pokušao da siluje, nakon čega ju je pokušao i zadaviti.

Advokat Tyler Gaston da kako je njegov klijent postao nasilan zbog nuspojava lijeka protiv astme, Singulaira, takođe poznatog i kao Montelukast.

“Jonathan Eluterio Martinez Garcia nije ništa drugo nego savršeno dijete puno ljubavi”, izjavio je.

Sutkinja Kathleen Delaney nije se složila s njim.

“To je najodvratnija vrsta zločina koja može postojati” zaključila je, prenosi “Jutarnji list”.

Foto: Jonathan Eluterio Martinez Garcia (Printscreen)

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!