Izabrano novo rukovodstvo: Advokat Hot na čelu Fondacije Gusinje, podpredsjednik Brdakić, Kolenović sekretar

Almir Hot je je prvi predsjednik koji se školovao u SAD. Na Western Michigan univerzitetu je stekao titulu doktora prava, a već nekoliko godina u Njujorku je vlasnik advokatske firme “Hot Law, P.C”

Novi predsjednik Fondacije Gusinje je njujorški advokat Almir Hot, a podpredsjednik je Asmir Brdakić. Takva odluka je donijeta na Izbornoj skupštini ove humanitarne organizacije koja je održana u Njujorku.

Fondacija Gusinje jedna je od najstarijih naših iseljeničkih organizacija. Osnovana je 2006. godine sa ciljem očuvanja kulture, jezika, tradicije i pomoći rodnom kraju.

Brojne su humanitarne aktivnosti koje je ova organizacija za vrijeme svog postojanja sprovela, a pripisuju joj se velike zasluge za povratak statusa opštine Gusinju i putni pravac Gusinje – Podgorica preko teritorije Albanije.

Almir Hot, predsjednik Fondacije Gusinje

Njegovi pomoćnici u narednom period biće Medina Omeragić i Amel Bicić, dok će funkciju sekretara obavljati Šefkija Šeka Kolenović.

Blagajnik je Enis Omeragić, a njegov zamjenik Džavid Kastrat. Kordinator za zavičaj je Sulejman Sulja Đombaljić. Ruždija Pjetrović je zadužen za humanitarne i socijalne aktivnosti, dok će o sportskim i kulturnim aktivnostima brinuti Safet Mulamekić.

Naser Dervišević, kordinator za informativno-uređivačke poslove, kazao nam je da je Izborna skupština protekla u najboljem redu i zahvalio se bivšem predsjedniku Džavidu Kastratu na radu u proteklom periodu.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!