Saša Janković za Al Jazeeru: Nisam ratovao u Bosni i Hercegovini, idem u Srebrenicu

Kako će današnji službeni Beograd da prihvati odgovornost za zločin potpuno je kontroverzno, zato što je Aleksandar Vučić u kožuhu po bosanskim brdima mlatarao puškom i stajao ispred džipa na kome je na mrtvačkoj glavi šlem mirovnjaka Ujedinjenih nacija. Srbija i srpski narod nisu krivi za genocid, ali pojedinci imaju manju ili veću odgovornost za njega i među njima su i oni koji su huškali na rat i igrali se rata tuđim glavama

Saša Janković (Foto: Printscreen)

Saša Janković, predsjednik Pokreta slobodnih građana, potvrdio je za Al Jazeeru da 11. jula ide u Srebrenicu, da bi odao počast žrtvama genocida počinjenog prije 22 godine, ali da ima saznanja o mogućim incidentima.

U intervjuu za Al Jazeeru Janković je demantovao navode da je u proljeće 1992. godine ratovao u Bijeljini, i još jednom upozorio na “gospodare rata i mira koji prijete ratovima i baškare se u našem strahu”. Za premijerku Anu Brnabić ne misli da je nada za Srbiju, a za Vučića kaže da je “opijum za omamljeni narod”.

“Nije više pitanje šta radi vlast i kako se ponaša Vučić, nego šta smo mi sposobni da uradimo povodom toga jer su nam oteli državi, slobodu, elementarnu pravdu”, poručuje Janković.

Kompletan intervju možete pročitati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!