Najgora noćna mora svakog ko je ikada putovao avionom: Putnik otvorio vrata aviona tokom leta! (VIDEO)

Devetero putnika bilo je toliko prestravljeno da su zbog poteškoća s disanjem morali u bolnicu nakon što je avion sletio na aerodrom s još uvijek otvorenim vratima

Putnik na letu Asiana Airlinesa otvorio je u petak izlaz u nuždi tokom slijetanja aviona, rekla je južnokorejska kompanija za AFP, dodajući da je slijetanje prošlo bez problema, ali su neki putnici ipak morali da budu smješteni u bolnicu.

Incident se dogodio dok se Airbus A321-200, u kojem je bilo gotovo 200 putnika, približavao pisti na međunarodnom aerodromu Daegu, oko 240 kilometara jugoistočno od Seula.

Letilica je bila oko 200 metara od zemlje kada je putnik koji je sjedio do izlaza u nuždi “rukom otvorio vrata okrenuvši ručicu”, rekao je za AFP predstavnik južnokorejske kompanije.

Na snimku iz aviona se vide putnici kako se drže za svoja sjedišta dok vjetar bjesni avionom koji se spušta, piše Daily Mail.

Na drugom snimku koji se širi društvenim mrežama, vide se putnici koji sjede u redu do izlaza za nuždu uz otvorena vrata kako ih trese silina vjetra.

Lica dvaju putnika sa sigurnosnim pojasom iskrivljena su od panike na tom snimku dok se grčevito drže za rukohvate i pokušavaju se okrenuti od vrata.

Kad su se vrata aviona iznenada otvorila u letu, djeca su se tresla od straha i plakala, prenosi “Jutarnji list”. Devetero putnika bilo je toliko prestravljeno da su zbog poteškoća s disanjem morali u bolnicu nakon što je avion sletio na aerodrom s još uvijek otvorenim vratima.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!