Dječak ubica svaki dan ljekarima postavlja isto pitanje: “Govori kako više nema razloga da ga drže zatvorenog”

Navodno im svakodnevno postavlja pitanje “da li danas izlazim”, uz komentare kako “više nema razloga da bude ovdje jer su obavljeni svi pregledi”. S druge strane, ljekari smatraju da je Kosta K. i dalje velika opasnost za okolinu te da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično kazneno djelo, ako bude u prilici

Kosta K, 13-godišnjak koji je u svom krvavom pohodu u OŠ “Vladislav Ribnikar” u samo dva minuta hladnokrvno ubio osam djevojčica, jednog dječaka i omiljenog čuvara škole, “čiku” Dragana, od počinjenog masakra nalazi se na beogradskoj klinici za neuropsihijatriju. Ljekari na njemu sprovode različita vještačenja i dodatne dijagnostike, a “Blic” piše da navodno ne pokazuje ni trunke kajanja za svoj čin, da je hladan, smiren te da nije tražio da kontaktira ni s kim.

I ranije je, pišu, postavljao pitanja: “Kada izlazim?” i “Kakav odjek ima to što sam učinio?”, ali u posljednjih nekoliko dana navodno intenzivno traži od ljekara da ga puste na slobodu.

Navodno im svakodnevno postavlja pitanje “da li danas izlazim”, uz komentare kako “više nema razloga da bude ovdje jer su obavljeni svi pregledi”. S druge strane, ljekari smatraju da je Kosta K. i dalje velika opasnost za okolinu te da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično kazneno djelo, ako bude u prilici.

“Niko ne može da isključi taj ogromni rizik”, rekao je za “Blic” sagovornik upućen u slučaj.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u danima nakon masovnih ubistava u Beogradu i u okolini Mladenovca izjavio je da “ti monstrumi (…) nikada neće izaći” i da to ljudi u Srbiji trebaju znati.

Slobodan Negić, otac djevojčice Sofije (14) koja je ubijena u OŠ “Vladislav Ribnikar”, izjavio je u “Utisku nedelje” da je na ovu temu razgovarao s državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja.

“Na pitanje šta će biti s počiniteljem zločina, ja sam vidio kod državnog sekretara baš onako ljudsku, iskrenu namjeru da učini sve da on nikad ne napusti zatvorenu instituciju”, rekao je Negić.

U međuvremenu, majka Koste K, M. K. (46), ispitana je u prostorijama Policijske uprave beogradske, a “Blic” saznaje da je morala odgovoriti na 10 konkretnih pitanja.

Policija je tokom ispitivanja nastojala da utvrdi je li M. K. zapostavljala ili zlostavljala svoga sina, a “Blic” navodi da će je u idućim danima ispitati i javni tužioci.

Otac dječaka, V. K. (47) je još ranije priveden i određeno mu je zadržavanje. Osumnjičen je za kazneno djelo protiv opšte bezbjednosti i da je obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom tako što ga je vodio u streljanu.

Takođe mu se stavlja na teret da je postupao protivno odredbama Zakona o oružju i municiji i suprotno Pravilniku o prostorno-tehničkim uslovima za bezbjednosno skladištenje oružja tako što oružje i municiju nije osigurao da dijete ne može do njega.

Pritvor mu je, prenosi “Jutarnji list”, određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom razdoblju mogao ponoviti kazneno djelo, kao i zbog toga što je za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora u trajanju dužem od deset godina.

U četvrtak su se, inače, Kostini roditelji preko advokatice javno oglasili prvi put nakon masakra koji je počinio njihov sin.

“Tog 3. maja zavladala je vječna tišina u kojoj svaki dan jecamo nijemi od neizlječive boli i tuge za svakim nevino stradalim djetetom i za Draganom koji je s toliko ljubavi čuvao djecu. Duboko i najiskrenije žalimo i izražavamo saučešće svakoj porodici zbog njihovog gubitka, a koji je i svaki naš gubitak. Zauvijek u tuzi”, stoji u mailu u čijem je potpisu naslovljena porodica K.

Foto: Kosta K. (društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!