Ovo je 10 pitanja na koja je odgovarala majka dječaka ubice: Saslušana da bi se utvrdilo da li je zapustila i zlostavljala sina

Ključno oitanje je – “Šta je poslednje što joj je rekao prije nego što je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar?””

M. K. (46) majka dječaka K. K. (13) koji je osumnjičen da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, saslušana je juče u Policijskoj upravi Beograd gdje je morala da odgovori na 10 pitanja koje su joj postavili policijski službenici.

Ona je saslušana kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dječaka, a u narednim danima će biti saslušana i u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Ovo je spisak pitanja na koja je majka dječaka odgovarala, a ključno je – “Šta je poslednje što joj je rekao prije nego što je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar?”

  1. Koliko često je viđala sina, odnosno – kod koga je više boravio, kod nje ili kod oca?
  2. Da li je znala da je išao u streljanu?
  3. Ako jeste, kakav je stav imala o tome?
  4. Da li se ponašao čudno?
  5. Da li je dječak bio zlostavljan i zanemarivan, odnosno da li mu je nešto uskraćivano, da li se žalio na nešto…?
  6. Šta je poslednje što joj je rekao pre nego što je, kako se sumnja, počinio masakr?
  7. Da li je imao neko traumatično iskustvo?
  8. Kakav odnos je imao sa njom, ocem, familijom, prijateljima?
  9. Koliko je bila upućena u njegova interesovanja i kakva su ona bila?
  10. U kakvim je odnosima bila sa dječakovim ocem?

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladimir Ribnikar” od 3. maja. 2023. godine, kada je dječak (13) lišio života deset osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K. – majke maloljetnog dječaka ubice stiču elementi krivičnog dela – zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se ,sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Ubrzo nakon zločina, ocu dječaka, Vladimiru K. su stavljene lisice na ruke, a na teret mu se stavlja krivično djelo – teško djelo protiv opšte opasnosti.

Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović maksimalna kazna koja je zaprećena je 12 godina robije, piše “Blic”.

“Ukoliko je nastupila teška tjelesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmjera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila kod jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dvije do 12 godina”, kaže Ristović.

Foto; Dječak ubica (društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!