U KC “Rumija” proslavljen Dan nezavisnosti: Moramo zauvijek da budemo ponosni na naš doprinos (VIDEO)

Prisutnima u prepunoj sali KC obratio se predsjednik Mjesne zajednice Mrkojevići, Senad Arabelović, koji je kazao da ga posebno čini srećnim što je vidio svoje sunarodnike u tolikom broju, kao i to što je na proslavi bilo puno djece koja, kako je rekao, čuvaju tradiciju kako Mrkojevića, tako i Crne Gore

Proslava Dana nezavisnosti Crne Gore organizovana je proteklog vikenda u  prostorijama Kulturnog centra “Rumija“ u Čikagu.

Prisutnima u prepunoj sali KC obratio se predsjednik Mjesne zajednice Mrkojevići, Senad Arabelović, koji je kazao da ga posebno čini srećnim što je vidio svoje sunarodnike u tolikom broju, kao i to što je na proslavi bilo puno djece koja, kako je rekao, čuvaju tradiciju kako Mrkojevića, tako i Crne Gore.

“Crna Gora je posljednje dvije – tri godine pred velikim ispitima, ali mislim da ćemo sve to položiti. U posljednjih četiri – pet godina u Mrkojevićima je urađeno dosta toga. Planovi za budućnost su još veći i treba da zahvalimo predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću koji prema Mrkojevićima ima poseban odnos”, rekao je Arabelović.

On je pročitao čestitiku koju je uputio gradonačelnik Bara.

U ime KC “Rumija” prisutnima obratio predsjednik Demir Dabezić koji je istakao da “večeras slavimo jedan od dva najveća državna praznika”.

“Mi smo iz Čikaga i te kako doprinijeli da Crna Gora 2006. stekne nezavisnost i na to moramo da budemo zauvijek ponosni”, rekao je Dabezić.

Istakao je da ga raduje prisustvo velikog broja iseljenika, a posebno najmlađih, i zahvalio djeci iz folklornog društva “Mrkojevići” i njihovim mentorkama.

U restoranu Rumija 20 maja proslavljen je dan Nezavisnosti Crne Gore. Ucestovali su djeciji folklor..Mrkojevci'' Sabrija Vulic,Ernes, Hristina i orkestar Beri i Nermin. Hvala svima koji ste uvelicali ovu manifestaciju.

Posted by Ibrahim Hadzic on Sunday, May 21, 2023

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!