Najtužniji crtani film našeg djetinjstva: Sjećate li se rečenice zbog koje smo svi plakali? (VIDEO)

Crtani film prati priču o siromašnim mališanima, bratu i sestri, i njihovoj majci, koja nema mogućnosti da im ispuni želje. Umjesto ukusne hrane, djeca moraju da dijele tvrd i bajat hljeb, koji umaču u vodu kako bi mogli da ga sažvaću. Jedna od najupečatljivijih scena, na koju je bilo nemoguće ne zaplakati, nalazi se na samom početku je kada djeca kažu da su i dalje gladna, ali majka više nema šta da im ponudi…

“Negdje u zemlji snova” crtać je koji danas svi pamte po replici “Umočiću”. 

Tužna priča o siromašnoj i vrijednoj dječici, bratu i sestri, rastuživala je mnoge koji su odrastali osamdesetih i devedesetih na našim prostorima. 

Kratkometražni crtani koji je nastao još 1936. godine, kod nas je posebno bio popularan devedesetih. 

Crtani film prati priču o siromašnim mališanima, bratu i sestri, i njihovoj majci, koja nema mogućnosti da im ispuni želje, piše srbijadanas.com.

Umjesto ukusne hrane, djeca moraju da dijele tvrd i bajat hljeb, koji umaču u vodu kako bi mogli da ga sažvaću. 

Jedna od najupečatljivijih scena, na koju je bilo nemoguće ne zaplakati, nalazi se na samom početku je kada djeca kažu da su i dalje gladna, ali majka više nema šta da im ponudi.

Najdirljiviji momenat nastaje na kraju filma, kada lokalni pekar omogućuje da dječiji snovi postanu java.

Film je toliko emotivno težak da su neki moderni distributeri odlučili da izbrišu početnih tri minuta filma jer bi “bili previše teški za današnju djecu”.

Podsjetite se crtanog filma.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!