“Jokić sa 135 kila, van forme…” Meloun otvorio dušu o upoznavanju Nikole: Ko je tad rekao da će biti ovo što je sada, taj mnogo s**e!

“Za mene, on nije dokazao ništa. Zašto to kažem? Zato što sam već znao kakav je igrač. Mislim da sada pokazuje svima da je “stvaran”. Da je stvarno ono što radi. Da su MVP titule i triple-dabolovi stvarni. Pokazuje da su svi narativi blesavi. Jokić je sada prošao kroz tri plej-of serije gdje bilježi tripl-dabl u prosjeku. Jeste lli vidjeli to? Dosta sa blesavim naslovima. Sjajan je igrač i ukažite mu poštovanje koje zaslužuje”.

Denver Nagetsi su četvrti put u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige savladali Los Anđeles Lejkerse (113:111) i tako prvi put od osnivanja franšize došli u šansu da se bore za prsten, a najveće zasluge za to pripadaju Nikoli Jokiću. Sve ono što je uradio na ovoj, ali i utakmicama prije, dijelom je bila tema izlaganja Majkla Melouna nakon plasmana u finale.

Jokić je u četvrtom meču oborio rekord Vilta Čemberlejna po broju tripl-dablova u plej-of mečevima jedne sezone, pošto je dosadašnji najbolji učinak bio sedam, a Somborac je na 15 ovosezonskih mečeva doigravanja imao osam puta. Prije nego je govorio o njemu, strateg Nagetsa je istakao da je ovo timski uspjeh i plod vjere koja je izgrađena u ekipi.

“Sve počinje sa vjerom u sebe. Možda je još važnije, sa vjerom jedni u druge. To je postojalo čitave godine. Sredinom decembra smo zauzeli prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji i nismo ga ispuštali kroz sve uspone i padove. Pobijediti Lejkerse, doći do prvog NBA finala u istoriji franšize i ostvariti prvu “metlu” u istoriji Denvera, to znači mnogo. Pričam u ime čitave franšize i 17 igrača u svlačionici, nismo zadovoljni još. Uživaćemo u trenutku, biće sjajan let kući, ali imamo još dosta posla pred nama”, počeo je Meloun.

Kada su ga upitali da li je Jokić ovim uspio da dokaže nešto svima koji prate NBA, Meloun je istakao da je to već učinio i da nema potrebe za nikakvim dodatnim dokazivanjem klase, piše “Blic”.

“Za mene, on nije dokazao ništa. Zašto to kažem? Zato što sam već znao kakav je igrač. Mislim da sada pokazuje svima da je “stvaran”. Da je stvarno ono što radi. Da su MVP titule i triple-dabolovi stvarni. Pokazuje da su svi narativi blesavi. Jokić je sada prošao kroz tri plej-of serije gdje bilježi tripl-dabl u prosjeku. Jeste lli vidjeli to? Dosta sa blesavim naslovima. Sjajan je igrač i ukažite mu poštovanje koje zaslužuje”.

Prisjetio se strateg Nagetsa i prvog susreta sa Somborcem koji se dogodio na Ljetnjoj ligi u Las Vegasu.

“Život se svodi na trenutke i treba uživati u njima, ali ponekad se treba osvrnuti na to kako smo došli do ovdje. U ovom poslu strpljenje je riječ koja ne dolazi lagano. Vlasnici su imali strpljenje kada smo u trećoj godini ostali bez doigravanja iako smo imali 46 pobjeda. Vidjeli su nešto u nama tada. U meni, u Nikoli, u Džamalu, čitavoj ekipi… To je zaista rijetko. Uvijek mislim i smijem se kada se sjetim njegove prve Ljetnje lige u Las Vegasu. Imao je preko 135 kilograma, bio je van forme… Mislim se “dobar je igrač”. Nemojte da se šalimo, niko nije mogao pretpostaviti da će biti dvostruki uzastopni MVP i da će oboriti rekord Vilta Čemberlejna. Ako vam neko kaže drugačije, znajte da s**e”, kazao je Meloun i dodao:
“To govori o njegovoj posvećenosti i shvatanju da mora da radi napornije od drugih kako bi ispunio svoj potencijal. Ono što volim kod njega, to je da se nikad nije promijenio. Slava, novac… Ništa ga nije promijenilo. To je rijetkost u ovom poslu. Volim ko je kao čovjek, osoba, otac, muž… On je sjajan predstavnik Denvera”.

Srpski centar je u finalu MVP trke ostao bez het-trika, pošto je ove sezone nagrada otišle u ruke Džoela Embida, a Meloun je upitan da li ga je sve to pogodilo.

“Ne znam ovo zasigurno, jer ga nisam pitao, ali mislim da je ovo prva godina da ga je dotakla negativnost oko MVP trke. I ne mogu da ga krivim. Iz noći u noć radi sjajno svoj posao i kritikovan je zbog toga. Mislim da postoji dio u njemu koji mu je govorio ‘Napadaš moju igru…’ Nije problem ako je ne voliš. Glasaj za Embiida, sjajno. Zasluženo je osvojio nagradu jer je sjajan igrač. Ali negativnost koja je postojala, mene je razbješnjela, i ne bi me iznenadilo ako je i njega”.

Jedan od najboljih igrača svih vremena, Lebron Džejms, odigrao je istorijsko poluvrijeme sa 31 poenom, što mu je rekord karijere, ali se ispostavilo da je i to u ovom momentu bilo nedovoljno.

“Trenirao sam ga pet godina u Klivlendu i on je shvatio kakva je situacija za njegovu ekipu. Bili su pribijeni uz zid i on je pokazao zašto je jedan od najboljih u istoriji košarke. Bukvalno je stavio tim na svoja leđa”, zaključio je Meloun.

Denver sada čeka serija za pehar, najvjerovatnije protiv Majamija koji vodi sa 3:0 protiv Bostona. A poznata je i satnica tih utakmca. Prvi meč kreće u petak, drugog juna, od dva sata i 30 minuta nakon ponoći po srednjeevropskom vremenu. Utakmica broj dva je zakazana tri dana kasnije u dva ujutro, treća je opet za tri dana u 2.30 ujutro. Četvrta dva dana posle treće u 2.30. Svaka naredna bi se igrala na tri dana u terminima od 2.30 časova, a jedino bi se eventualna sedma igrala u terminu od dva ujutro po našem vremenu.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!