Milić: Dječak je policiji rekao da je psihopata koji treba da se smiri, bio je izopšten iz društva

“Imao je četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi, sam je to učinio i nije imao nameru niti želju sa tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dijete zapali nego, kako je rekao, da napravi jedan odbrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da dođe, da pruži pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu kada bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod”, ističe Milić

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je da je Kosta Kecmanović (13) koji je usmrtio osmoro đaka, 7 djevojčica i jednog dječaka, i radnika obezbjeđenja to uradio jer je bio izopšten iz društva.

“Motiv tada (jutros) nismo mogli da saznamo, zato što se radi o djetetu. Nismo mogli da imamo spoznaju da ovako nešto gnusno i bolesno može bilo koje dijete iz našeg okruženja da uradi. Ono što smo saznali jeste da je on bio ignorisan. On je od strane društva bio ignorisan i izopšten. To je navelo njega da kroz neke njegove misli i radnje učini to”, rekao je Milić gostujući na RTS.

Milić je kazao da je dječak, kada je pozvao policiju, rekao da je ”psihopata koji treba da se smiri”.

Ističe da je Kecmanović potvrdio da je sam napravio Molotovljeve koktele, u namjeri da napravi odbrambeni zid oko škole, piše “Blic”.

“Imao je četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi, sam je to učinio i nije imao nameru niti želju sa tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dijete zapali nego, kako je rekao, da napravi jedan odbrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da dođe, da pruži pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu kada bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod”, ističe Milić.

Milić je ponovio da je napadač sam pozvao policiju i obavijestio ih o zločinu.

“Izjavio je da ga je u izvršenju toga uhvatio strah, panika i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi. Od kako sam 1998. pristupio MUP-u, ni ja, niti niko od zaposlenih na uviđaju, nismo čuli ili vidjeli da se ovako nešto u našoj Strbiji dogodilo, a svakako se nadam da se neće ponoviti”, rekao je on.

Milić navodi da je rekao na samom izvršenju krivičnog dela da je čekao ovaj dan, da mu je tu najpovoljnije, jer su tu preko puta djeca koja idu u školu i gdje može sve da završi u jednom danu.

Dečak-ubica Kosta Kecmanović (13), koji je jutros oko 8.40 sati ubio osmoro đaka i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, a ranio još šestoro učenika i nastavnicu istorije, stravičan zločin je planirao mjesec dana unaprijed!

Kod njega su nađena dva dokumenta pisana rukom na kojima je zabilježio koga i na koji način planira da ubije u školi.

Profesor kriminalne psihologije na KPU Dag Kolarević izjavio je za RTS da kod K.K. može da se uoči psihopatski profil.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!