Uhapšen predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar Miloš Ostojić zbog izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje prema Bošnjacima i islamu

Iz Luke Bar najavili su njegovu smjenu, a postupak Ostojića osudilo je više političkih partija i nevladinih organizacija

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, predsjedniku Revizorskog odbora Luke Bar Milošu Ostojiću (35) juče je određeno zadržavanje do 72 sata.

On je uhapšen u subotu veče zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, nakon što je na Facebooku vrijeđao Bošnjake i islam, pišu “Vijesti”.

”Obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.O. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje”, saopštili su iz Uprave policije.

Iz Luke Bar najavili su njegovu smjenu, a postupak Ostojića osudilo je više političkih partija i nevladinih organizacija.

On je, piše portal Volim Podgoricu, i prije par dana postavio uvredljiv i prijeteći sadržaj na svom Facebook profilu, koji se odnosi na Bošnjake.

Сасвим је јасно да живимо у последњим временима које могу доказати из комуникације са тзв. "Бошњацима". Са толиком…

Posted by Милош Остојић on Monday, April 17, 2023

Foto: Miloš Ostojić (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!