Crna Gora: Falsifikovala dokumenta i s tuđeg računa podigla 1,3 miliona eura!

Prevara je otkrivena kada su dokumenta poslata centralnoj banci u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru

Crnogorska policija traga za ženskom osobom koja je 12. aprila, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, s njenog računa podigla 1,3 miliona eura.

Prema saznanjima “Vijesti”, iz te bankarske institucije dan kasnije obavijestili su policiju, kada je Budvanka M.O. rekla da ona nije zahtijevala da joj se isplati novac sa njenog bankovnog računa.

Iz policije se nezvanično saznaje da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi koja je priložila falsifikovanu ličnu kartu na ime M.O.

Prevarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u podružnici banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom na to da se radi o velikom iznosu, obavijestili kada da dođe. Dan kasnije sa rancem je ušetala u banku, uzela novac i otišla.

Prevara je otkrivena kada su dokumenta poslata centralnoj banci u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

“Po nalogu tužioca poduzimaju se mjere i radnje na identifikovanju NN osobe koja je počinila prevaru. Izuzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabilježile počinioca”, kazali su nezvanični iz policije, prenosi “Jutarnji list”.

Interna istraga se sprovodi i u banci, u kojoj je počinjena prevara.

Foto: Prevarantkinja koja je ukrala novac (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!