Ambasador Ivan Leković posjetio crnogorska udruženja u Luksemburgu

Leković je izrazio spremnost da tokom svog mandata češće boravi u Luksemburgu gdje je našao utošište veliki broj doseljenika iz Crne Gore koji svojim predanim radom i aktivnostima predstavljaju čvrstu sponu između dvije države

Novi ambasador Crne Gore u Belgiji i Luksemburgu, Ivan Leković, sa saradnicima Predragom Stamatovićem, Predragom Petrovićem i Ivanom Tomićem, posjetio je udruženja u Luksemburgu čiji članovi dolaze sa prostora Crne Gore.

Leković je izrazio spremnost da tokom svog mandata češće boravi u Luksemburgu gdje je našao utošište veliki broj doseljenika iz Crne Gore koji svojim predanim radom i aktivnostima predstavljaju čvrstu sponu između dvije države.

Predstavnici udruženja su izrazili zahvalnost Vladi Crne Gore i svim subjektima koji su se profesionalno suprostavili pandemiji koronavirusa, a bilo je govora i o nekim davno započetim a još ne realizovanim pitanjima koja se tiču unapređenja saradnje između Crne Gore i dijaspore u Luksemburgu. Govorilo se i o iznalaženju rješenja da se, što je moguće prije. iznađe mogućnost uspostavljanja avio-linije između Crne Gore i Luksemburga.

“Na taj način i te kako bi se osnažio intenzitet posjete Crnoj Gori, a samim tim i finansijska ulaganja u domovinu. Sastanak je protekao u prijateljskoj atmosferi, a konzul Camić se zahvalio svima”, rekao je predsjednik UO ZK “Bihor”, Esko Halilović.

Sastanak je održen u prostorijama konzulata Crne Gore, a domaćin i organizator bio je konzul Crne Gore u Luksemburgu dipl. arhitekta Remzija Camić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja ZK Bihor, BD-Fond, Cooperacija Luksemburg-Crna Gora, Prijateljstvo Crna Gora-Luksemburg i Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu.

Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!