Zatvorski policajac iz Bijelog Polja, inače sin sudije Vrhovnog suda, saslušan zbog sumnje da sarađuje za škaljarskim klanom

Televizija “Vijesti” saznaje da je nedavno uhapšen i saslušan zatvorski policajac iz Bijelog Polja i to zbog sumnje da pomaže škaljarcima

Zatvor u Bijelom Polju (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

Hapšenje zatvorskog policajca Ivana Brnovića, osumnjičenog da je pomagao pripadnicima kavačkog klana, nije usamljen slučaj.

Televizija “Vijesti” saznaje da je nedavno uhapšen i saslušan zatvorski policajac iz Bijelog Polja i to zbog sumnje da pomaže škaljarcima.

Prema izvorima TV Vijesti, taj zatvorski policajac privođen je u okviru istrage koja se vodi zbog jednog ubistva te da nije isključena mogućnost da će se upravo on uskoro naći na spisku osumnjičenih.

Nakon date izjave, on je pušten, a riječ je o sinu jednog sudije Vrhovnog suda Crne Gore.

Dok se slučaj ovog zatvorskog policajca ispituje, hapšenje njegovog kolege Brnovića, iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, poštujući ustavno načelo „prezumpcije nevinosti“ nijesu komentarisali.

“Ne bismo komentarisali u ovoj fazi postupka, naglašavajući da podržavamo rad institucija koje su zadužene za otkrivanje i procesuiranje učinilaca krivičnih djela i da osuđujemo svaki vid neprofesionalnog postupanja. Imajući u vidu da rad u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zahtijeva profesionalno postupanje svih zaposlenih, može se reći da svako postupanje suprotno navedenom može dovesti do smanjenje povjerenja javnosti u odnosu na zaposlene koji krajnje odgovorno i profesionalno obavljaju svoje poslove i radne zadatke”, saopšteno je iz UIKS-a.

Dodaju da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u prethodnom periodu dala značajan doprinos u otkrivanju izlolovanih slučajeva zloupotrebe službenog položaja od strane svojih službenika.

“Koji su u konačnom rezultirali utvrđivanjem odgovornosti ovih lica pred organima sudske vlasti, te i u disciplinskim postupcima. Menadžment UIKS-a snažno osuđuje svaki vid neprofesionalnog djelovanja zaposlenog koje je usmjereno u pravcu vršenja krivičnih djela koje službenika čini nedostojnim za obavljanje poslova i radnih zadatka i zalaže se bez izuzetka da ova lica u takvim slučajevima snose sve zakonom propisane posledice”, kazali su iz UIKS-a, prenosi portal vijesti.me.

Da li se i sada slučajevi saradnje sa klanovima zatvorskih policajca, ali i nekadašnjeg pomoćnika komandira policije u Kotoru Zlatka Samardžića mogu posmatrati kao izolovani, ili je to ipak dokaz da su kriminalne grupe odavno pustile pipke u službe bezbjednosti, pitanje je na koje država treba da da odgovor. No, nakon više od 40 žrtava mafijaškog rata, uz tek poneki rasvijetljeni zločin, čini se da se odgovor na ovo pitanje sam od sebe nameće.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!