Olivera Injac nova gradonačelnica Podgorice, Jelena Borovinić Bojović predsjednica Skupštine Glavnog grada

“Osjećam ponos i čast što ću u narednim godinama obavljati ovu dužnosti. Dužnost gradonačelnice nosi sa sobom jedan poseban vid odgovornosti, ta će odgovornost od mene zahtijevati profesionalan pristup vođen principima odgovornosti i transparentnosti. Zahvaljujem Ivanu Vukoviću na konstruktivnom pristupu”, kazala je Injac

Funkcionerka Pokreta Evropa sad Olivera Injac izabrana je za gradonačelnicu Podgorice na drugoj sjednici Skupštine Glavnog grada.

Njen izbor podržala su 34 odbornika.

Injac je, u prvom obraćanju, kazala da će dužnost obavljati u skladu s Ustavom, zakonima i Statutom Glavnog grada.

“Osjećam ponos i čast što ću u narednim godinama obavljati ovu dužnosti. Dužnost gradonačelnice nosi sa sobom jedan poseban vid odgovornosti, ta će odgovornost od mene zahtijevati profesionalan pristup vođen principima odgovornosti i transparentnosti. Zahvaljujem Ivanu Vukoviću na konstruktivnom pristupu”, kazala je Injac, prenosi Portal Analitika.

Jelena Borovinić Bojović (GOV.ME)

U prvom dijelu sjednice nositeljka liste Demokratskog fronta na lokalnim izborima u Podgorici Jelena Borovinić Bojović izabrana je za novu predsjednicu Skupštine Glavnog grada.

Ona je, shodno Statutu Grada, izabrana tajnim glasanjem, sa 34 glasa podrške. Protiv je glasalo 14 odbornika.

Borovinić Bojović je kazala da vjeruje da će zajedničkim snagama osnažiti ovu instituciju. Građanima je čestitala konstituisanje gradskog parlamenta.

“Želim da izrazim zahvalnost na ukazanoj časti i povjerenju na izboru za ovu uglednu i odgovornu funkciju. Svoj lični i profesionalni integritet, pažnju, trud, volju, znanje i vaspitanje, posvetiću stvaranju demokratskog političkog ambijenta u našem gradskom parlamentarnom domu”, poručila je Borovinić Bojović.

“Živjela Podgorica, živjela Crna Gora”, kazala je, prenose “Vijesti”.

Ona je u pauzi sjednice kazala novinarima da će transparentno obavijestiti javnost o stanju koje budu zatekli u Glavnom gradu.

“Prvo će se uraditi interna revizija, svesti bilans i napraviti uvid u budžet, tendere, konkurse i sve ostalo. Paralelno sa tim, prioriteti su nešto novo što ćemo da radimo za građane Podgorice”, kazala je.

Ona je istakla da osim što će Opština i Skupština funkcionisati kao jedinstveni sistem, imaće otvorena vrata Podgorice – da će građani imati mogućnost da predlažu, da budu saslušani.

“Jedan od naših fokusa biće socijalni fond, briga o najranjivijim kategorijama društva. Čeka nas veliki rad, ali mi smo tu zbog građana, a ne građani zbog nas”, kazala je Borovinić Bojović.

Glavna fotografija: Olivera Injac (GOV.ME)

Idi na VRH
error: Content is protected !!