Predsjednika Opštine Budva Mila Božovića sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge

Kako je saopštio Radonjić, prethodno je policija pretresala njegove stanove i druge prostorije koje koristi. “Lice lišeno slobode će biti sprovedeno državnom tužiocu radi saslušanja kao osumnjičeni, u zakonskom roku”, kazao je portparol SDT-a Vukas Radonjić

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović priveden je u zgradu Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Kako je kazao portparol SDT-a i tužilac Vukas Radonjić, na teret mu se stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopštio Radonjić, prethodno je policija pretresala njegove stanove i druge prostorije koje koristi, prenosi portal RTCG.

“Lice lišeno slobode će biti sprovedeno državnom tužiocu radi saslušanja kao osumnjičeni, u zakonskom roku”, kazao je portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Jutros su po nalogu SDT-a počele policijske akcije hapšenja određenih lica u više crnogorskih opština.

Božović je, prema saznanjima TVCG, priveden u okviru akcija sprovedenih nakon što je formiran predmet zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Državni tužilac i portparol Vukas Radonjić ranije je kazao da po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona (EUROPOL), Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mjere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta.

“O eventualnom lišenju slobode određenih lica i rezultatima mjera i radnji koje su u toku, javnost će biti blagovremeno obaviještena”, kazao je Radonjić.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) naložilo je hapšenje više osoba u nekoliko crnogorskih gradova. Akcija je počela jutros u četiri sata.

Prema nezvaničnim saznanjima TVCG, jedan od ta dva predmata odnosi na šverc velike količine droge.

Iz kabineta Božovića saopšteno je da on nije uhapšen već da je pozvan u policiju da da izjavu.

Božović je kao član koalicije za Budućnost Crne Gore podnio ostavku na funkciju predsjednika Opštine Budva 30. decembra 2022. godine a ponovo izabran 9. januara ove godine.

Foto: Privođenje Božovića (Printscreen/RTCG)

Idi na VRH
error: Content is protected !!