SDT traži skidanje imuniteta za pet poslanika DPS-a i SD-a povodom raspodjele stanova

“U ovom tužilaštvu formiran je krivični predmet protiv prijavljenih Predraga Boškovića, Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Ivana Brajovića, Dražena Miličkovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić, Osmana Nurkovića, Suzane Pribilović, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića, za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore, od 13.oktobra ove godine”, navode iz SDT-a

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) uputilo je zahtjev predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović, kao i poslnicima SD-a Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću. U SDT-u je, kako navode, formiran krivični predmet protiv tih poslanika i protiv još sedam osoba za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a povodom raspodjele stanova državnim funkcionerima.

Tužilac u SDT-u Vukas Radonjić saopštio je za TVCG da je lično podnio zahtjev Skupštini da odobrenje za krivično gonjenje pojedinih poslanika, u krivičnom predmetu koji mu je dodijeljen u rad, u kojem se ispituje postupanje predsjednika i članova Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, u periodu od 2016-2020. godine.

SDT je, kako navode, Skupštini dostavio zahtjev za odobrenje za krivično gonjenje tih poslanika, s obzirom na to da uživaju imunitet zbog čega se “protiv njih ne može pokrenuti krivični postupak, niti odrediti pritvor bez odobrenja Skupštine”.

“U ovom tužilaštvu formiran je krivični predmet protiv prijavljenih Predraga Boškovića, Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Ivana Brajovića, Dražena Miličkovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić, Osmana Nurkovića, Suzane Pribilović, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića, za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore, od 13.oktobra ove godine”, navode iz SDT-a.

Razmatranjem krivične prijave i odluka Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, ugovora o vraćanju kredita i druge dokumentacije, utvrđeno je, kako su saopštili iz SDT-a, da postoji odgovarajući stepen sumnje da su te osobe od 2016. do 2020. godine, u Podgorici, učinili krivično djelo, piše rtcg.me.

“Tako što su prijavljeni Bošković, kao predsjednik, a ostali prijavljeni kao članovi Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade Crne Gore i tako, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi iznos od trideset hiljada eura”, navodi SDT.

Foto: Predrag Bošković (Printscreen)

Idi na VRH

error: Content is protected !!