Osuđen lopov koji je teško ranio šetača pasa Ledi Gage: Ukrao buldoge i umalo ubio čovjeka sa 4 metka!

Džekson i ostali učesnici krađe vozili su se 24. februara 2021. po Zapadnom Holivudu, u dolini San Fernando “tražeći francuske buldoge”, rekli su tužioci. Ugledali su Fišera sa tri ljubimca Lejdi Gage, jedan pas je uspio da pobjegne. Nakon što je Džekson upucao Fišera, na obližnjoj kameri je zabilježeno kako šetač pasa viče: “O, moj Bože! Pogođen sam!” i “Pomozite mi! Krvarim!”

Džejms Hauard Džekson koji je pucao u šetača pasa Ledi Gage i ukrao dva njena francuska buldoga osuđen je na 21 godinu zatvora.

Džekson je bio jedan od učesnika nasiljne pljačke prošle godine, a proglašen je krivim za pokušaj ubistva, saopštilo je Okružno tužilaštvo Los Anđelesa, prenosi news.sky.com.

Šetač pasa Rajan Fišer u kog je pucano tog dana, rekao je da je imao “veoma blizak susret sa smrću”. Njemu su ispaljena 4 metka u grudi, ali je uspio da se izvuče.

Lejdi Gaga je ubrzo nakon incidenta ponudila nagradu od 500.000 dolara za siguran povratak životinja. Pse Kodžija i Gustava vratila je nekoliko dana kasnije Dženifer Mekbrajd, koja je takođe optužena.

Detektivi ne vjeruju da su lopovi znali čiji su psi. Motiv je bila njihova vrijednost, koja iznosi više hiljada dolara.

Džekson i ostali učesnici krađe vozili su se 24. februara 2021. po Zapadnom Holivudu, u dolini San Fernando “tražeći francuske buldoge”, rekli su tužioci. Ugledali su Fišera sa tri ljubimca Lejdi Gage, jedan pas je uspio da pobjegne.

Nakon što je Džekson upucao Fišera, na obližnjoj kameri je zabilježeno kako šetač pasa viče: “O, moj Bože! Pogođen sam!” i “Pomozite mi! Krvarim!”.

„Prema sporazumu o priznanju krivice, Džekson se smatra odgovornim za izvršenje hladnokrvnog nasilnog čina, a žrtva je dobila pravdu”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Drugi saučesnik Harold Vajt izjasnio se da ne osporava tačku optužnice da je bivši osuđenik koji posjeduje oružje. Vajt, koji je u vrijeme napada bio u vezi sa Mekbrajdom, biće osuđen sljedeće godine.

On i Dženifer Mekbrajd su navodno pokušali da pomognu njegovom sinu Džejlinu Vajtu da izbjegne hapšenje nakon pucnjave, prenosi BlicŽena.

Ranije ove godine Džejlin Vajt izjasnio se da priznaje učešće u pljački drugog stepena i osuđen je na četiri godine zatvora.

Ledi Gaga se rijetko razdvaja od svojih pasa, prošle godine ostavila ih je u Los Anđelesu dok je na Siciliji trajalo snimanje “House of Gucci”, gdje je tumačila glavnu ulogu.

Foto: Džejms Hauard Džekson (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!