Žestoke reakcije nakon odluke britanskih vlasti o Albancu: “Nečuveno, to je prezir prema građanima”

Nakon njegovog hapšenja sudija je odlučio da njegov identitet treba da bude skriven od javnosti “zbog bezbjednosti” nakon što je Albanac tvrdio da su mu prijetili njegovi rivali

Albanskom gangsteru koji je osuđen za ubistvo u svojoj domovini odobrena je anonimnost nakon što je zatražio azil u Ujedinjenom Kraljevstvu, kako bi ga zaštitili od rivala.

Zločinac je odslužio zatvorsku kaznu za ubojstvo i druga “vrlo teška kaznena djela” prije nego što je pušten i otputovao u Britaniju brodom, prenosi Daily Mail.

Nakon njegovog hapšenja sudija je odlučio da njegov identitet treba da bude skriven od javnosti “zbog bezbjednosti” nakon što je Albanac tvrdio da su mu prijetili njegovi rivali.

“To je nečuvena odluka koja pokazuje prezir prema britanskim građanima”, komentarisao je ovu odluku torijevac David Morris za The Sun. Njegov kolega Philip Davies rekao je da je otkrivanje identiteta i kriminalne prošlosti muškarca albanskog porijekla “od javnog interesa”.

Albanac je u pritvoru u imigracijskom centru, a čeka se odluka može li biti deportovan. “To je još jedan šokantan primjer zašto moramo zaustaviti brodove”, komentarisao je portparol Ministarstva unutarnjih poslova, piše “Jutarnji list”.

Foto: Ilustracija (YouTube/Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!