Dramatičan video spašavanja bebe iz požara: Zgrada gori, širi se panika, a onda stižu oni (VIDEO)

Otac Jacob Neal rekao je da je “naprosto zavladala panika” nakon što je shvatio da je njegov dom u prizemlju imanja u plamenu – a to je onemogućilo porodici da napusti zgradu. Nazvali su frankfortsku policijsku upravu oko 2.10 ujutro u ponedjeljak i objasnili da Aurora ima problema s disanjem. U roku od jednog minuta od poziva, policajci Andrew Snyder, Freddy Martinez i Madison Douglass stigli su na ovu lokaciju

Policijski službenici su usred noći spasili bebu s drugog sprata goruće zgrade, a pritom je spašeno i petoro drugih članova porodici, piše Daily Mail.

Dramatični snimak kamere pričvršćene na odijelo prikazuje policajce kako jure prema imanju u Frankfortu, u američkoj Indiani, i pritom viču “Stižemo! Dolazimo!”, a zatim podižu stupe i kroz prozor spašavaju bebu Auroru.

Članovi poriodice su kazali da su zamalo stradali u plamenu, a zahvalni su herojskoj ekipi spasilaca koji kažu da su “samo radili svoj posao”.

Otac Jacob Neal rekao je da je “naprosto zavladala panika” nakon što je shvatio da je njegov dom u prizemlju imanja u plamenu – a to je onemogućilo porodici da napusti zgradu.

Nazvali su frankfortsku policijsku upravu oko 2.10 ujutro u ponedjeljak i objasnili da Aurora ima problema s disanjem.

U roku od jednog minuta od poziva, policajci Andrew Snyder, Freddy Martinez i Madison Douglass stigli su na ovu lokaciju, piše “Jutarnji list”.

Snimak kamere prikazuje Snydera kako brzo pronalazi stube i stavlja ih ispred prozora na drugom spratu.

Na snimku se vidi kako razgovara s porodicom i upućuje ih da prenesu bebu.

“Mogu li uzeti tvoje dijete, mogu li uzeti tvoje dijete?”, pita se Snyder na snimku.

Nakon toga vodi pet drugih osoba niz stube na sigurno.

Na snimku se čuje kako govori “Izlazi! Samo izađi van!”

Majka djeteta Elizabeth Crow (21) je shvatila da se radi o požaru kad je osjetila miris dima u trenutku dok je pokušavala da zaspi.

Brzo je probudila Neala koji je otišao dolje da vidi šta se zbiva.

On je za Good Morning America kazao: “Kad sam otvorio vrata dim mi je krenuo u lice i vidio sam vatru. Odmah sam osjetio paniku. Zatvorio sam vrata, otrčao gore i smjestio svoju porodicu u spavaću sobu”, kazao je.

Roditelji su se kasnije u policijskoj stanici ponovo susreli s policajcima koji su ih spasili, piše Daily Mail.

Idi na VRH
error: Content is protected !!