Tragedija u Beču: Poginuli šef građevinske firme i njegov radnik iz Bosne i Hercegovine

Prema informacijama koje je dobio portal Kroativ.at, riječ je o Petru S. (65) vlasniku firme, rodom iz okoline Brčkog koji već niz decenija radi u Austriji. Drugi preminuli muškarac je Ivica T. (35) čija je porodica takođe porijeklom iz BiH, ali prethodno je bio nastanjen u Hrvatsko

U četvrtak, 30. marta, tragedija je pogodila Beč kada se na Erlaer štrase u 23. bečkom okrugu na gradilištu iznenada prevrnula radna korpa u kojoj su bili šef firme i jedan radnik, oba porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kako prenose tamošnji mediji, i šef firme i njegov ranik pali su nekoliko metara niže. Samo nekoliko trenutaka kasnije, radna košara se otkačila i usmrtila njih dvojicu.

Prema informacijama koje je dobio portal Kroativ.at, riječ je o Petru S. (65) vlasniku firme, rodom iz okoline Brčkog koji već niz decenija radi u Austriji. Drugi preminuli muškarac je Ivica T. (35) čija je porodica takođe porijeklom iz BiH, ali prethodno je bio nastanjen u Hrvatskoj.

“Bečka profesionalna spasilačka služba i Zeleni krst pokušali su oživjeti dvojicu muškaraca zajedno s bečkim vatrogascima”, rekao je portparol policije Markus Ditrih, prenose Nezavisne novine.

Nažalost, pomoć je stigla prekasno i obojica muškaraca su preminula.

Kako je dalje saopšteno iz policije, koji su konstatovali da se ne radi o namjernom zločinu, Inspekcija rada već je upoznata s incidentom. Sada će ispitati jesu li ispoštovani svi zakonski propisi.

Izvor: Radio Sarajevo

Idi na VRH
error: Content is protected !!