“Nagrada” za hapšenje ruskih špijuna i otkrivanje šverca cigareta: Nakon Kentere smijenjeni i Drago Spičanović i Miloš Vujisić

Spičanović je, kao jedan od najbližih saradnika doskorašnjeg V.D. direktora ANB Sava Kentere, odigrao jednu od ključnih uloga u dvije velike akcije koje je ANB sprovodila sa međunarodnim partnerima – razbijanju mreže ruskih špijuna u Crnoj Gori i prekidanju lanca šverca cigareta. Zajedno sa Spičanovićem, smijenjen je i Miloš Vujisić, još jedan od pomoćnika Sava Kentere, rukovodilac operacija u ANB.

Drago Spičanović, rukovodilac Kontraobavještajne službe u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, smijenjen je danas i poslat na službu u Bijelo Polje, saznaje M portal.

Njega je smijenio novopostavljeni V.D. direktora Agencije Boris Bato Milić.

Spičanović je, kao jedan od najbližih saradnika doskorašnjeg V.D. direktora ANB Sava Kentere, odigrao jednu od ključnih uloga u dvije velike akcije koje je ANB sprovodila sa međunarodnim partnerima – razbijanju mreže ruskih špijuna u Crnoj Gori i prekidanju lanca šverca cigareta.

Zajedno sa Spičanovićem, smijenjen je i Miloš Vujisić, još jedan od pomoćnika Sava Kentere, rukovodilac operacija u ANB.

Vujisić je direktno rukovodio akcijom razbijanja mreže ruskih špijuna i zbog uspješne akcije je dobio pohvale od partnera iz Sjedinjenih Američkih Država, NATO i Evropske Unije.

Smjene u ANB su uslijedile nakon najave odlazećeg premijera Dritana Abazovića da „neki ljudi neće moći da ostanu u ANB“, kako je izjavio u intervjuu za Javni servis.

U akciji razbijanja mreže ruskih špijuna uhapšeno je više desetina ruskih državljana i dvojica crnogorskih državljana, među kojima je u dugogodišnji diplomata Radomir Sekulović.

Sekulovićeva supruga je kandidatkinja za odbornicu na listi Abazovićeve partije URA za lokalne izbore u Podgorici.

Akcijom ANB prekinut je i lanac šverca cigareta.

Zbog šverca je uhapšeno nekoliko službenika Uprave prihoda i carina, a saslušan je i bivši direktor Uprave Rade Milošević koji je nakon toga podnio ostavku.

Prema saznanjima M portala, ovo nije kraj smjenama.

Naredbe odlazećeg premijera sprovodiće novopostavljeni vršilac dužnosti direktora ANB Milić. Ovim je Agencija za nacionalnu bezbjednost stavljena direktno pod političku kontrolu Abazovića, što je protivzakonito, piše M portal.

Foto: Savo Kentera, smijenjeni V.D. direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost

Idi na VRH
error: Content is protected !!