Srpski državljanin po drugi put uhapšen u Americi: Nenad pao zbog 100 kg droge, danas izlazi pred sudiju

Prema pisanju američkih medija, Steljić koji je još kao student od 19 godina otišao u Ameriku za boljim žiovtom, već je poznat tamošnoj policiji jer je 2018. godine hapšen zbog telefoniranja u vožnji, gde mu je prilikom pretresa vozila pronađeno 70 kilograma marihuane, a da bi izbjegao kaznu čak je pokušao da podmiti saobraćajce

Srpski državljanin Nenad Steljić (34), zvani Neš, koji je uhapšen u januaru u Nju Džerziju zbog sumnje da je trebalo da prošvercuje 100 kilograma marihuane za zloglasnu bandu “Everybody killa”, danas bi trebalo da se nađe pred sudom u SAD.

Prema pisanju američkih medija, Steljić koji je još kao student od 19 godina otišao u Ameriku za boljim žiovtom, već je poznat tamošnoj policiji jer je 2018. godine hapšen zbog telefoniranja u vožnji, gde mu je prilikom pretresa vozila pronađeno 70 kilograma marihuane, a da bi izbjegao kaznu čak je pokušao da podmiti saobraćajce.

“U ponedeljak, 20. marta, je podignuta optužnica protiv Steljića za koga se sumnja da je radio za dvije ulične bande, “Bloods” i “Crips”, na teritoriji Arkanzasa, koji su zapravo ogranak zloglasne bande koja se bavi silovanjima i ubistvima”, prenose lokalni mediji.

Kako navode američki mediji, Nenad Steljić, koji je rodom sa Novog Beograda, po drugi put je uhapšen u januaru i tada je trebalo da se pojavi pred sudijom u Nju Džerziju, ali je ipak prevezen u Arkanzas, pišu “Kurir”.

“Steljiću se na teret stavljaju dva krivična djela. Tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih djela i distribuciju droge, kao i za posjedovanje u švercu 100 kilograma marihuane. Prijeti mu kazna od pet do 40 godina zatvora, novčana kazna ne veća od pet miliona dolara i obavezan nadzor do četri godine”, prenose mediji i dodaju:

“Druga tačka optužnice sa kojom se suočava Srbin jeste upotreba komunikacijskog uređaja u promociji krivičnog dela trgovine drogom, za koje mu prijeti maksimalna kazna do četri godine zatvora, novčana kazna od 250.000 dolara i godinu dana pod nadzorom. Nakon što mu je predočena kazna koja mu prijeti, on je razgovarao sa svojim advokatom i odlučeno je da će se danas naći pred američkom porotom”.

“Nevin sam i hoću suđenje pred porotom”, rekao je kratko Steljić.

Pomoćnica američkog tužilaštva rekla je sudiji da je vlada zatražila da Steljić bude zadržan u saveznom pritvoru dok se njegov slučaj ne riješi.

Foto: Nenad Steljić (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!