DPS: Hitno procesuirati prijetnje upućene crnogorskoj dijaspori

“Odgovorne institucije moraju da znaju da su dužne da obezbijede ustavna prava svih državljana Crne Gore, a svaki dalji pokušaj da naša dijaspora bude zastrašena vidjećemo i kao njihovu odgovornost. Najzad, posljednjim prijetnjama koje dolaze direktno od onih koji ga bezrezervno podržavaju, naša dijaspora sada jasno može da vidi u kojoj mjeri Milatović i njegovi saborci uopšte uvažavaju i njih i njihova prava”, piše u saopštenju DPS-a

Demokratska partija socijalista (DPS) apeluje na direktora Uprave policije, ministra unutrašnjih poslova i pravosuđe da hitno procesuiraju prijetnje upućene crnogorskoj dijaspori putem društvenih mreža.

“To naročito važi za prijetnju na koju su ukazali naši iseljenici, a iza koje stoji član radikalne desničarske organizacije “Tvrdoš”.”, piše u saopštenju.

“Nacionalisti i šovinisti koji ovih dana uveliko čine sve kako bi podržali njihovog kandidata Jakova Milatovića moraju da znaju da ne smiju ni pomisliti da izazivaju bilo kakve incidente prije, tokom i nakon izbornog dana. Odgovorne institucije moraju da znaju da su dužne da obezbijede ustavna prava svih državljana Crne Gore, a svaki dalji pokušaj da naša dijaspora bude zastrašena vidjećemo i kao njihovu odgovornost. Najzad, posljednjim prijetnjama koje dolaze direktno od onih koji ga bezrezervno podržavaju, naša dijaspora sada jasno može da vidi u kojoj mjeri Milatović i njegovi saborci uopšte uvažavaju i njih i njihova prava”, piše u saopštenju DPS-a.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!