I to je moguće: U Sjevernoj Koreji opljačkana banka, prvi put u istoriji!

Banka se nalazi u prometnom dijelu grada i imala je osiguranje, a sudeći po svemu ono se nemarno odnosilo prema svojim obavezama jer niko od njih nije bio na radnom mjestu kada se dogodila pljačka. Pljačkaši su ušli u banku i natjerali službenike da im predaju sav novac koji se u tom trenutku nalazio u banci – oko 70 miliona wona, što je nešto manje od 9.000 dolara

U Sjevernoj Koreji je nedavno opljačkana banka, što je prvi takav slučaj u istoriji postojanja te države, prenose mediji.

Pljačka se dogodila 4. aprila u lučkom gradu Cheongjinu na sjeveroistoku zemlje, a meta pljačkaša bila je lokalna filijala centralne banke Sjeverne Koreje.

Banka se nalazi u prometnom dijelu grada i imala je osiguranje, a sudeći po svemu ono se nemarno odnosilo prema svojim obavezama jer niko od njih nije bio na radnom mjestu kada se dogodila pljačka.

Pljačkaši su ušli u banku i natjerali službenike da im predaju sav novac koji se u tom trenutku nalazio u banci – oko 70 miliona wona, što je nešto manje od 9.000 dolara.

Prema mišljenju istražitelja koji su bili na licu mjesta, neko od službenika banke je pomagao pljačkašima. Kriminalci su tačno znali kad će čuvari da napuste svoje radno mjesto i kad će u sefovima biti dovoljno novca, piše portal oslobodjenje.ba.

Uoči sedmog kongresa vladajuće Komunističke partije Sjeverne Koreje, u sefovima banaka je bilo više novca nego obično zbog priprema različitih svečanosti.

“Nakon pljačke mjere osiguranja u ostalim bankama su pojačane. Banka koja je opljačkana zasad je zatvorena, rekao je izvor za Slobodnu Aziju, prenijela je Fena.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!