Život najljepše Jugoslovenke je bio bajka ali se završio tragedijom!

Nikica se posle trijumfa na izboru za Mis svijeta preselila u Beograd. Prepričavalo se kako je odbila slavnog filmskog producenta Dina de Laurentisa, koji joj je nudio ispunjenje holivudskog sna, objasnivši mu da nema talenta za glumu. Njeno lice je i godinama poslije toga krasilo naslovnice, dijelila je čitateljkama savjete o modi i ljepoti, a ljepotom, osmijehom, skromnošću je zavodila svakoga ko bi je sreo

Davne 1966. godine cijela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslovenka ponijela titulu jedne od najljepših na izboru za Mis svijeta u Londonu. Ta djevojka je bila prelijepa Dubrovčanka – Nikica Marinović, koja je na ovom takmičenju kao prva predstavnica ondašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, osvojila senzacionalno drugo mjesto i postala prva pratilja Indijke Reite Farije. 

Na izboru se, navodno, našla slučajno. U vrijeme kada se organizovao izbor za Mis Jugoslavije, ženski sedmičnjak “Bazar” preuzeo je organizaciju.

Međutim, glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama i krenula je u potragu za anonimnim djevojkama. Srela je Nikicu Marinović, tada još uvek maloljetnu učenicu dubrovačke Ekonomske škole.

Kako podsjeća portal express.hr, jedva je uspjela da ubijedi njene konzervativne roditelje da je puste da učestvuje, a upravo je ona ostavila za sobom sve druge jugoslovenske ljepotice, a onda i najljepše iz cijelog svijeta.

Iz tog vremena kolaju priče da joj je lenta najljepše na planeti izmakla zato što je došla iz zemlje komunističkog bloka. No, činjenica je da nijedna ljepotica Jugoslavije nije uspjela da osvoji tako visoku titulu.

O Nikicinoj ljepoti ubrzo je nastala i legenda – pričalo se da je takva ljepotica bisernog tena i zlatnih uvojaka mogla da se rodi samo u morskoj pjeni i da ju je otac izvukao mrežom iz mora jedne olujne noći.

Nikica se posle trijumfa na izboru za Mis svijeta preselila u Beograd. Prepričavalo se kako je odbila slavnog filmskog producenta Dina de Laurentisa, koji joj je nudio ispunjenje holivudskog sna, objasnivši mu da nema talenta za glumu. Njeno lice je i godinama poslije toga krasilo naslovnice, dijelila je čitateljkama savjete o modi i ljepoti, a ljepotom, osmijehom, skromnošću je zavodila svakoga ko bi je sreo. Ipak, njeno srce osvojio je beogradski književnik i reditelj Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa.

Taj brak je trajao manje od pet godina, a po razvodu, ponovo su je opsjedali udvarači. Po drugi put, Nikica je sudbonosno “da” izrekla čuvenom reditelju Zdravku Šotri, kojem je rodila sina Marka. Taj brak je potrajao malo duže, ali i ta ljubav se završila 1980. godine.

Nikica je vodila butik u Knez Mihailovoj i mnogi su dolazili samo da bi je vidjeli. A onda joj se, u jednom momentu izgubio trag. Pričalo se da se bori s depresijom, da posjećuje psihijatrijske ustanove. Živjela je daleko od očiju javnosti, prekinula je i kontakte sa najbližim prijateljima.

U novembru 2008. ponovo se našla na naslovnicama – iz najstrašnijeg mogućeg razloga. Nikica je popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje ne ostavivši za sobom oproštajno pismo ni poruku iz koje bi se moglo zaključiti zašto je izvršila samoubistvo. Imala je 61 godinu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!